Τατιάνα Αβέρωφ, "Το Ξέφωτο".

30.10.2000
Το "Ξέφωτο" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα, στο τουρκοκρατούμενο ακόμα Μέτσοβο της Ηπείρου. Η ζωή είναι δύσκολη στο ορεινό χωριό, τα πάθη οξυμμένα και οι παραδόσεις πεισματικά αναλλοίωτες μέσα στους αιώνες.
Το "Ξέφωτο" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα, στο τουρκοκρατούμενο ακόμα Μέτσοβο της Ηπείρου. Η ζωή είναι δύσκολη στο ορεινό χωριό, τα πάθη οξυμμένα και οι παραδόσεις πεισματικά αναλλοίωτες μέσα στους αιώνες. Στη δίνη των πολιτικών και κοινωνικών αντιθέσεων, δύο νέοι αγωνίζονται να βρουν το δρόμο τους, ο καθένας σε ξεχωριστούς κόσμους. Αναζητούν το δικό τους ξέφωτο στη ζωή, εκείνο που θα τους οδηγήσει πέρα από τα διλήμματα και τις συγκρούσεις, πέρα ακόμα και από τα βουνά της πατρίδας τους.
Πρόκειται για ένα ξεκούραστο και ευανάγνωστο μυθιστόρημα, που κρατά τον αναγνώστη σε διαρκή αγωνία. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, καθώς η Τατιάνα Αβέρωφ διεισδύει μέσα στη ψυχή των δύο μικρών πρωταγωνιστών με διακριτικό τρόπο, χωρίς να αναλώνεται σε περιγραφές και αναλύσεις που συχνά κουράζουν.

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ, Μυθιστόρημα
Τίτλος: Το Ξέφωτο
Συγγραφέας: Τατιάνα Αβέρωφ
Σελίδες: 456
Λιανική τιμή πώλησης:5.000
ISBN: 960-04-1787-3