Ανοιχτός διάλογος γυναίκας - φύσης με φωτογραφίες

30.09.2008
Γυναικεία φύση από τη μία και η ίδια η φύση, που προσεγγίζεται από μια γυναικεία ματιά, από την άλλη, αποτελούν το δίπολο στον θεματικό άξονα της δουλειάς της φωτογράφου Τίτας Μπονάτσου, την οποία παρουσιάζει στην γκαλερί «Αστρολάβος - artlife».

Γυναικεία φύση από τη μία και η ίδια η φύση, που προσεγγίζεται από μια γυναικεία ματιά, από την άλλη, αποτελούν το δίπολο στον θεματικό άξονα της δουλειάς της φωτογράφου Τίτας Μπονάτσου, την οποία παρουσιάζει στην γκαλερί «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι), από 14 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

Ο τίτλος της έκθεσης «Woma-Ν-ature» υποδηλώνει τον ανοιχτό διάλογο γυναίκας - φύσης, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες της Μπονάτσου, που μοιράζονται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, η καλλιτέχνιδα δημιουργεί φωτογραφικά πολύπτυχα και πραγματεύεται την ακινητοποίηση του χρόνου, της στιγμής, ερωτοτροπώντας με το φως και τη σκιά, το γήινο και το αέρινο.

Στη δεύτερη ενότητα αντιπαραβάλλεται η γυναικεία μορφή με το φυσικό ή ενίοτε αστικό τοπίο, σε δίπτυχες ή τρίπτυχες συνθέσεις. Π.χ. το κόκκινο χρώμα στα μισάνοιχτα χείλη ενός γυναικείου πορτρέτου συνδιαλέγεται με ένα κατακόκκινο ανθισμένο λουλούδι.

Η τρίτη και τελευταία ενότητα παρουσιάζει φωτογραφίες, στις οποίες η καλλιτέχνιδα προσεγγίζει το τοπίο (λουλούδια, καταρράκτες, ουρανοί, θάλασσες κ.ά.) μέσα από τη γυναικεία ευαίσθητη ματιά, ως αφορμή διαλόγου με το χρώμα και τις τονικότητές του, το φως και τη σκιά, αλλά και τις φόρμες.