Κολάζ από πορνοπεριοδικά!

30.09.2008
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ντέμιεν Χιρστ απέκτησε ένα πορτρέτο της Αμερικανίδας σελέμπριτι Πάρις Χίλτον. Το πορτρέτο με τίτλο «Πάρις» (2008) είναι έργο του Τζόναθαν Γιέο (γιος του πρώην υπουργού των Συντηρητικών Τιμ Γιέο), και είναι φτιαγμένο με κολάζ εικόνων από πορνογραφικά περιοδικά.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ντέμιεν Χιρστ διόλου δεν φοβάται τον... ανταγωνισμό, αντίθετα επικροτεί τα πρωτότυπα έργα άλλων δημιουργών, αγοράζοντάς τα!

Ο Χιρστ έκανε δικό του ένα πορτρέτο που απεικονίζει την Αμερικανίδα σελέμπριτι Πάρις Χίλτον, πληρώνοντας ποσό που δεν αποκαλύφθηκε.

Το πορτρέτο, με τίτλο «Πάρις» (2008) είναι έργο του Τζόναθαν Γιέο (γιος του πρώην υπουργού των Συντηρητικών Τιμ Γιέο), και είναι φτιαγμένο με κολάζ εικόνων από πορνογραφικά περιοδικά.

Ο Γιέο έχει ζωγραφήσει πορτρέτα του συνθέτη Andrew Lloyd Webber, του Πρίγκηπα Philip, του πολιτικού Tony Blair και του μεγιστάνα των μέσων Rupert Murdoch - αλλά και του Bush (επίσης φτιαγμένο από σελίδες πορνογραφικών περιοδικών).

Δεν είναι δε η πρώτη φορά που η Πάρις "πρωταγωνιστεί" σε κάποιο έργο τέχνης! Η 27χρονη πλούσια κληρονόμος έχει στο παρελθόν αποτελέσει έμπνευση ακόμα και για τον περίφημο street artist Banksy.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές του περασμένου μήνα ο Ντάμιεν Χιρστ κρατάει το ρεκόρ εισπράξεων για δημοπρασία αφιερωμένη σε έναν και μοναδικό καλλιτέχνη.

ΧρΤσατσαράγκου