Athens Retro Festival: Ένα vintage φεστιβάλ που ξυπνά αναμνήσεις

31.05.2017
Για δεύτερη χρονιά το Athens Retro Festival θα μας ταξιδέψει στις δεκαετίες του 50', του 60’,του 70’ και του 80’, για να μας θυμίσει τα σαλόνια της γιαγιάς που έβαζε πάντα σεμεδάκια κάτω από την τηλεόραση, να μας ιντριγκάρει να ανασύρουμε από τα πατάρια μας όλα τα vintage κομμάτια που φύλαξε η μαμά μας για να θυμάται τα χρόνια της νιότης της, και να ξυπνήσει αναμνήσεις από εποχές που είχαν τη δική τους μοναδική ατμόσφαιρα.

Αν λοιπόν είστε συλλέκτης, αν έχετε κατάστημα με παλιά αντικείμενα, αν αγαπάτε ιδιαιτέρως κάποιο είδος φαγητού, σνακ ή γλυκού από εκείνα τα χρόνια , αν ανήκετε σε κάποια μουσική μπάντα, ή αν απλώς είστε λάτρεις του Retro, από τις 15-18 Ιουνίου μπορείτε να κατεβείτε στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι, απέναντι από την Τεχνόπολις. Κάθε μέρα θα έχετε την ευκαιρία να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, μέσα από Live μουσικά συγκροτήματα, αλλά και Djs που ξέρουν την απόλαυση της νοσταλγίας, αλλά και σχολές χορού που διοργανώνουν ξέφρενα πάρτι και παραδίδουν μαθήματα χορού, απογειώνοντας τη διάθεση μας και γυρίζοντας μας πίσω, τότε «κορίτσια αγόρια ένα χολ και τα μπολ τα φιστίκια μέσα στο μπολ» αρκούσαν για να δημιουργήσουν μοναδικά σκηνικά.

Απολαύστε τους «The Loose Ties», ένα νεοσύστατο συγκρότημα της Αθήνας που σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2016: θα σας περιμένουν με πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών κυρίως των 50’s, 60’s, 70’s , αλλά και δικά τους τραγούδια. Επίσης οι Τζάμπα JEEZ band, μία μπάντα που αφομοιώνει με εντυπωσιακό τρόπο με τους latin, swing, jazz και disco ρυθμούς, με πολλά γνωστά αλλά και δικά τους παιχνιδιάρικα κομμάτια, χιουμοριστικού κυρίως χαρακτήρα, έρχεται να δώσει κέφι, ρυθμό και γέλιο σε όσους βρεθούν στις εμφανίσεις τους.

Το Vaudeville Project από την άλλη, εμπνευσμένο από την κύρια μορφή διασκέδασης στην Αμερική κατά τις δεκαετίες του 1900-1940, είναι ένα εντυπωσιακό σχήμα καλλιτεχνών που συνδυάζει μουσική, χορό και κωμωδία, με μοναδικούς ήχους jazz, swing και soul, ξεκαρδιστικό stand up comedy και εκρηκτικό tap dancing. Φέρνοντας τα βασικά στοιχεία του vaudeville στη σημερινή εποχή, ετοιμάζει διασκευές σύγχρονων τραγουδιών σε vintage ήχους, κλασσικά jazz standards και πολλές άλλες εκπλήξεις: μην τους χάσετε.

Στη συνέχεια, οι «D.K. &ΤHE ΒAND», ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερα άτομα και δημιουργήθηκε με γνώμονα τα πρότυπα της δεκαετίας του 1950, προσπαθώντας να υλοποιήσει τον στόχο της αναβίωσης της παλαιάς μουσικής εποχής, περιβάλλει όλη την έκφραση των μεγάλων καλλιτεχνών, όπως του Elvis Presley, Johnny Cash, Bill Haley, Gene Vincent κ.ά. Tα κιθαριστικά ριφάκια, τα slaps από το κοντραμπάσσο, το ξέφρενο αλλά και ρυθμικό drum-beat σίγουρα θα απογειώσει το κοινό , δίνοντας του τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην εποχή των 50’s.

Το μουσικό ύφος της μπάντας κινείται στις παρυφές του Rock ‘N’ Roll και Rockabilly, με έντονες επιρροές από Swing, Blues και Country-Western και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.



Τέλος οι «Vanila Swing» θα μας χαρίσουν μια μίξη από rock ‘n roll, rockabilly του ´50 και swing του ’40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο, που διατηρεί ταυτόχρονα την Vintage αισθητική , αλλά και διασκευές σημερινών καλλιτεχνών στο δικό τους ιδιαίτερο ύφος. Φυσικά πάρτι χωρίς ποτά δεν γίνεται,γι’ αυτό το «The Volks Bar», ένα mobile van που φιλοξενεί bartenders και baristas, θα σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για μια ξέφρενη βραδιά. Αν πάλι νοσταλγείτε τις εποχές που οι άνθρωποι έβγαιναν για να χορέψουν , θα έχετε πολλές επιλογές: μπορείτε να μεταφερθείτε στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες και να λικνιστείτε σε παθιασμένους ρυθμούς τάνγκο, να ξεφαντώσετε με swing ή να μάθετε τα βήματα της ντίσκο. Ταυτόχρονα μπορείτε να περιπλανηθείτε στους εκθεσιακούς χώρους και να θαυμάσετε αντίκες αυτοκίνητα, να δείτε – αν είστε πολύ νέοι ακόμα και δεν θυμάστε- πώς ήταν κάποτε οι πρώτοι υπολογιστές, αλλά και να χαζέψετε αντικείμενα και αξεσουάρ παλιότερων εποχών. Όμως θα υπάρχουν και ειδικά προγράμματα για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, έτσι ώστε να μάθετε στα παιδιά σας πώς ζούσατε εσείς στην ηλικία τους.

Επίσης ένα εντυπωσιακό Shop σας περιμένει με πολλά μπιζού, διακοσμητικά, αξεσουάρ, παιχνίδι και κόμικς που θα σας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω τότε που ανταλλάσσατε με τις συμμαθήτριές σας τεύχη κι αυτοκόλλητα. Όσοι αγαπούν το vintage loook, θα υπάρχει και διαγωνισμός ενδύματος. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ντουλάπες, να χαθείτε μέσα σε αποθήκες και να αναζητήσετε το καλύτερο Retro Φόρεμα – Κουστούμι γα να κερδίσετε ένα υπέροχο δώρο. Επίσης, σε συνεργασία με την Σχολή Κομμωτικής VANG , μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο χτένισμα εποχής για να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας!

Πληροφορίες: Τιμή Εισόδου: 3€/ Άνεργοι – Πολύτεκνοι: 1€

*ΑΜΕΑ, παιδιά ηλικίας έως 3 χρονών παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ είσοδος, με επίδειξη του κατάλληλου δικαιολογητικού στην είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο: athensretrofestival.gr