«Αγαπώ την Αγορά μου» στη Βαρβάκειο!

25.05.2017
Με εορταστικές & εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από 17 έως 31 Μαΐου σε Αγορές και Ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα, ο ΟΚΑΑ ΑΕ συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την Αγορά μου» (Love Your Local Market).

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) ως μέλος της WUWM (World Union of Whole sale Markets)φέρνει στην χώρα μας την μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών. Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά επιλέγοντας ως σύνθημα “markets for the new generation”.

Στόχος είναι να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές Αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ Αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν ποιοτικά προϊόντα που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας.

Η έναρξη έγινε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 20 & 21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών μέσα σε πολύ θετικό κλίμα με τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και την ενεργή συμμετοχή του στις δράσεις μας.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα συνεχίζονται στη Βαρβάκειο Αγορά, που λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στη Γιορτή των Αγορών υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 27Μαΐου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μουσική και χορός, γευστικές δοκιμές, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους θα δώσουν το στίγμα της γιορτινής ημέρας! Η βραδιά θα κλείσει με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, δύο πληθωρικούς και ασυγκράτητους performers,που θα μας κάνουν να γελάσουμε με σκετσάκια και σατιρικά τραγούδια και να χορέψουμε με τραγούδια που ξεκινούν από τα sixties και την εποχή των μπουάτ, φτάνουν στα nineties και καταλήγουν στο σήμερα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Στη Θεσσαλονίκη στις 27 & 28 Μαΐου, στην Πύλη Α’ στο λιμάνι, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και η Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και την HELEXPO, διοργανώνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, συναυλία με τους ÉMIGRÉ, παραδοσιακά χορευτικά σχήματα & γευστικές δοκιμές.

Στην Πάτρα (Νότιο Πάρκο Πατρών), το Σάββατο 27 Μαΐου, η Κεντρική Αγορά Πάτρας και η Ιχθυόσκαλα, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, γιορτάζουv με λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δήμου, ψαρομαγειρέματα και γευστικές δοκιμές.

Στα Χανιά στη Δημοτική Αγορά, στις 26 & 27 Μαΐου, με τη συνεργασία του Δήμου και της Ιχθυόσκαλας Χανίων, γιορτάζουv με συναυλία του Μάνου Μαλαξιανάκη and the band, έκθεση φωτογραφίας “Τα Χανιά μέσα από το χρόνο” στην Δημοτική Πινακοθήκη, διαδραστικό παιχνίδι το «Κυνήγι των Κρυμμένων Τοπικών Γεύσεων”, συναυλία με την Έμμα Χιωτάκη και το συγκρότημά της, τοπικά εδέσματα και γευστικές δοκιμές.

Στην Καλλιθέα, στη Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Δαβάκη, στις 23-24-25 Μαΐου, ο Δήμος Καλλιθέας με την υποστήριξη του ΟΚΑΑ, διοργανώνει «Το κυνήγι των κρυμμένων γεύσεων» για τους μικρούς μας φίλους, φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Στον Πειραιά, στο χώρο της Ιχθυόσκαλας, στις 28 Μαΐου, η γιορτή περιλαμβάνει μαθήματα ψαρέματος για μικρούς και μεγάλους, εκθετήριο αλιευμάτων, ζωγραφική για παιδιά, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ψαρομαγειρέματα, γευστικές δοκιμές που εντάσσονται και στις Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά.