Αυλαία στο Φεστιβάλ Αθηνών με Μαντάμα Μπατερφλάι

09.05.2017
Με την Μαντάμα Μπαττερφλάι, το κορυφαίο αριστούργημα του Τζάκομο Πουτσίνι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινάει την καλοκαιρινή της δραστηριότητα με πέντε μοναδικές παραστάσεις, στις 31 Μαΐου και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ανοίγοντας το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή είναι διάσημη για τις υπέροχες άριες, την μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013. Φέτος παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα,

Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί στον Πίνκερτον, αλλά στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Στις πέντε παραστάσεις της Μπαττερφλάι, το κοινό θα απολαύσει σπουδαίους μονωδούς όπως τους Τσέλια Κοστέα, Σάε Κιουνγκ Ριμ, Στέφανο Σέκκο, Δημήτρη Πακσόγλου, Διονύση Σούρμπη κ.ά.

Στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Info:

Πότε: 31 Μαΐου και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου

Που: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Εισιτήρια: €25, €45, €55, €60, 85, €100 - Παιδικό, φοιτητικό €15