Η ανατροπή της Δωδέκατης Νύχτας του Σαίξπηρ στο Μέγαρο

26.04.2017
Τη διάσημη κλασική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη νύχτα» που σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ο Simon Godwin σε μια ανατρεπτική ανάγνωση της, θα παρουσιάσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Απριλίου.

Ο Άγγλος σκηνοθέτης, στη δική του εκδοχή, καταργεί τη σύμβαση του φύλου των χαρακτήρων, αλλάζει τις ταυτότητες των ηρώων και επιλέγει τη βραβευμένη με Olivier Award Tamsin Greig για τον ρόλο του Μαλβόλιο, την οποία μεταμορφώνει σε Μαλβόλια, δηλαδή στη θηλυκή ενσάρκωση του αυθεντικού σαιξπηρικού ήρωα! Η Κραιγκ, στην παράσταση αυτή του National Theatre-NT που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με ελληνικούς υπότιτλους βασισμένους στη μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου), δίνει μια συναρπαστική ερμηνεία, κατακτώντας επάξια μία θέση στον κατάλογο των κορυφαίων βρετανίδων ηθοποιών που έχουν αναμετρηθεί επί σκηνής με παραδοσιακά ανδρικούς ρόλους σε έργα του μεγάλου Βάρδου, όπως η Γκλέντα Τζάκσον (Βασιλιάς Ληρ), η Κάθριν Χάντερ (Βασιλιάς Ληρ, Ριχάρδος Γ΄), η Μάξιν Πηκ (Άμλετ) κ.ά. Στη νέα παραγωγή του NT συμμετέχει ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι: Daniel Rigby (Flowers, Jericho), Tamara Lawrence (Undercover), Doon Mackichan (Smack the Pony) και Daniel Ezra (The Missing, Undercover).

Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στην τελευταία νύχτα του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων. Αυτή η νύχτα του ξέφρενου κεφιού, των τρελών διασκεδάσεων και μεταμφιέσεων γίνεται αφορμή για τον Σαίξπηρ να γράψει ένα από τα πιο ζωηρά και εύθυμα έργα του.

Η υπόθεση: Ένα πλοίο ναυαγεί πέφτοντας πάνω στα βράχια. Τα κύματα ξεβράζουν τη Βιόλα στις ακτές μιας μυθικής χώρας που ακούει στο όνομα Ιλλυρία, αλλά ο δίδυμος αδερφός της, ο Σεμπαστιάν, έχει χαθεί. Αποφασισμένη να επιβιώσει μόνη της, αρχίζει να εξερευνά την περιοχή, αλλά, στο τέλος, θα βρεθεί μπλεγμένη σε έναν λαβύρινθο παρεξηγήσεων, μπερδεμένων ταυτοτήτων και ανεκπλήρωτου έρωτα. Ο κυκλώνας του πάθους θα παρασύρει επίσης την Ολίβια και τον Ορσίνο, κατοίκους της Ιλλυρίας, αλλά και τη Μαλβόλια, την καθωσπρέπει αρχιθαλαμηπόλο της Ολίβιας.

Συντελεστές:

Συνολική διάρκεια: 3 ώρες και 10 λεπτά (με διάλειμμα)

Διανομή

Βιόλα TAMARA LAWRANCE

Σεμπαστιάν DANIEL EZRA

Ορσίνο OLIVER CHRIS

Κούριο EMMANUEL KOJO

Βαλεντίν BRAD MORRISON

Πλοίαρχος και Ιερέας JAMES WALLACE

Τόμπυ TIM MCMULLAN

Μαρία NIKY WARDLEY

Άντριου DANIEL RIGBY

Αντόνιο ADAM BEST

Φέστε DOON MACKICHAN

Ολίβια PHOEBE FOX

Μαλβόλια TAMSIN GREIG

Φαμπιάν IMOGEN DOEL

Υπηρέτης WHITNEY KEHINDE

Αστυνόμος AMMAR DUFFUS

Σκηνοθεσία SIMON GODWIN

Σκηνικά-κοστούμια SOUTRA GILMOUR

Info:

Πότε: 27 Απριλίου, στις 9.00

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Eισιτήρια: 15 και 8 (φοιτητικά)

Πληροφορίες: 210 72.82.333