Αγοραστή Αρβανίτη: 18 ρόλοι σε μια παράσταση [συνέντευξη]

15.03.2017
Το να ερμηνεύσει ένας ηθοποιός παραπάνω απο έναν ρόλο σε μια παράσταση είναι πραγματική πρόκληση, απαιτείται να χρησιμοποιήσει όλες τις υποκριτικές του αρετές στο έπακρο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Η περίπτωση της Αγοραστής Αρβανίτη όμως είναι άξια ενδιαφέροντος καθώς στην παράσταση Ring, την κωμωδία της Λεονόρ Κονφινό, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Θανάση Τσαλταμπάση καλούνται να ερμηνεύσουν 18 διαφορετικούς ρόλους στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης».

Οι δυο τους ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών, που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται, αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μίλησε για το έργο που συμμετέχει, τον έρωτα και τις σχέσεις σαν ένα πεδίο μάχης μεταξύ των δύο φύλων.

Τι σας γοητεύει ιδιαίτερα στο έργο αυτό;

Αυτό που με γοητεύει στο RING είναι η πολύ έντονη εναλλαγή συναισθημάτων. Πολύ ενδιαφέρον για το θεατή να το βλέπει κ πολύ σημαντική πρόκληση υποκριτικα για τον ηθοποιό. Η γραφή της Κονφινό περιγράφει με μία ιδιαίτερη σπιρταδα και ευρηματικοτητα πολλές εκφανσεις στην αιώνια σχέση άντρα-γυναικας.

Μιλήστε μας λίγο για τους 18 ρόλους που ερμηνεύετε. Τους συνδέει κάτι ή διαφέρουν μεταξύ τους;
Διαφορετικοί μεν ρολοι όλοι, αλλά παράλληλα ο κοινός παρονομαστης τους η ανάγκη για έρωτα, αγάπη, συντροφικοτητα και επαφή. Είναι τόσο διαφορετική η κάθε σκηνή αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλα συνδέονται μεταξύ τους και καταλήγουν σε ένα πολύ γλυκό και συγκινητικό τέλος. Ίσως η "μάχη" μας ενώνει τελικά.

Οι σχέσεις τελικά είναι ένας αγώνας μποξ;
Οι σχέσεις μοιάζουν με πεδίο μάχης, οι ερωτικές όντως. Ίσως γιατί αυτό τις ζωντανεύει και τις διατηρεί τόσο έντονες. Είναι τα δύο φύλα, έτσι κ αλλιώς τελείως διαφορετικα, που όμως το ένα συμπληρώνει το άλλο. Τα ετερωνυμα ελκονται. Αυτή η διαφορετικοτητα, όμως, φέρνει και τη "μάχη" πολλές φορές που είτε σε φέρνει πιο κοντά είτε όχι. Όπως και να 'χει η μάχη και η έκφραση συναισθηματων σίγουρα σε κάνει να νοιώθεις πιο ζωντανός. Οπότε ναι πολλές φορές οι σχέσεις είναι σαν αγώνας μποξ και μπορεί να είναι και αναγκαίο για να είναι έντονες και ζωντανές αρκεί..να μη "χτυπάμε" πολύ.

Τελικά υπάρχει νικητής και ηττημένος στις ερωτικές σχέσεις;
Δε νομίζω να είναι τόσο απλό..και αν υπάρχει νικητής την επόμενη στιγμή θα είναι ηττημενος και αντίστροφα. Αυτή είναι κ η γλύκα! Και δεν τελειώνει ποτέ αυτός ο αγώνας γι αυτό πάντα μας εξιταρει.

Για εσάς ποια είναι τα συστατικά μια επιτυχημένης σχέσης;
Πολύ δύσκολο να απαντήσει κάποιος σ' αυτό και να είναι και σίγουρος. Δε νομίζω ότι έχει βρει κανείς τη συνταγή.. Επίσης η κάθε σχέση είναι διαφορετική και μπορεί να χρειάζονται και διαφορετικά πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι κάτι που δεν είναι καθόλου πρωτότυπο και είναι η αγάπη. Η αγάπη όμως που δεν ηρεμεί, δεν εφησυχαζεται, δεν αρκειται στα λίγα, στα λόγια και τα συνηθισμένα και πάντα υπάρχει εκεί ζωντανή και ετοιμοπολεμη για.. Μάχη!

Μπορούμε σήμερα στην εποχή της κρίσης να ερωτευτούμε και να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις;
Αν χάσουμε και αυτό μαζί με όλα τα άλλα στην κρίση.. Καήκαμε! Εννοείται ότι μπορούμε. Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της. Αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει όσο άγχος και ανασφάλεια να έχουμε. Η επαφή και η αγάπη είναι πολύ σημαντικά για την προσωπική μας ευτυχία και πληρότητα.

Ποια η γνώμη σας για τις σχέσεις μέσω των social media και εφαρμογών τύπου tinder;
Δεν ξέρω.. Δε μου έχει τύχει ποτέ. Δεν κατακρινω τίποτα. Κάθε περίπτωση και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μπορεί κάποιον να τον βοηθήσει να βρει έναν άνθρωπο και κάποιον όχι.Το μόνο που θα πω είναι ότι το ίντερνετ είναι μέρος της ζωής μας αλλά χρειάζεται μέτρο.

Εσείς θα δοκιμάζατε ποτέ να βρείτε έτσι το έτερον σας ήμισυ;
Ελπίζω να μη χρειαστεί.. δεν ξέρω ειλικρινά. Σίγουρα όμως προτιμώ τη διαπροσωπικη επαφή.

Μελλοντικά σχέδια;
Αυτή τη στιγμή είμαι στο Ring θεατρικά και στο Daddy Cool στον Ant1 και χαίρομαι πολύ και για τα δύο. Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να αναφέρω σίγουρα κάτι επόμενο.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]