Le Quatuor: Είναι μόνο τέσσερις, αλλά αρκούν!

19.08.2008
Μπορούν έξι χέρια να παίζουν ταυτόχρονα ένα βιολοντσέλο; Ο Βιβάλντι να εναλλάσσεται με ροκ και ο Μπαχ με Μπιτλς; Όταν πρόκειται για το κουαρτέτο των Γάλλων Le Quatuor, με ένα δοξάρι στα χέρια... ή και στα πόδια, όλα είναι δυνατά!

Τι: Le Quatuor! Ξεκαρδιστικοί, προικισμένοι, θεότρελοι!
Πότε: 12 - 16 Νοεμβρίου 2008
Διάρκεια: 1 ώρα και 30' χωρίς διάλειμμα
Πού: Θέατρο Badminton
Αγοράστε τώρα τα εισιτήριά σας και κερδίστε 5 € σε κάθε εισιτήριο www.ticketnet.gr

Μπορούν έξι χέρια να παίζουν ταυτόχρονα ένα βιολοντσέλο; Ο Βιβάλντι να εναλλάσσεται με ροκ και ο Μπαχ με Μπιτλς; Όταν πρόκειται για το κουαρτέτο των Γάλλων Le Quatuor, με ένα δοξάρι στα χέρια... ή και στα πόδια, όλα είναι δυνατά!

Είναι μόνο τέσσερις, αλλά αρκούν για να καλύψουν με τα βιολιά τους τον ήχο μιας συμφωνικής ορχήστρας. Φοράνε φράκο, αλλά θα μπορούσαν άνετα να κάνουν τα νούμερα τους σε τσίρκο. Βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν να παίζουν ατάραχοι τα αγαπημένα τους έγχορδα. Επικοινωνούν με το κοινό έχοντας το αισθητήριο ενός κωμικού ηθοποιού.

Είναι οι Le Quatuor, οι τέσσερις βιρτουόζοι μουσικοί από τη Γαλλία που εδώ και 20 χρόνια έχουν καταφέρει να φτιάξουν με αναγνωρίσιμα υλικά της παγκόσμιας μουσικής και θεατρικής τέχνης ένα αυθεντικό, πρωτότυπο μείγμα, μια δική τους σχολή.

Με μοναδικά όπλα τους τα βιολιά, τη βιόλα και το βιολοντσέλο, μαγειρεύουν με μοναδική μαεστρία γνωστά σε όλους κλασικά ακούσματα με σόουλ μελωδίες του αμερικάνικου νότου, τσιγγάνικα βιολιά με ιρλανδέζικα παραδοσιακά τραγούδια. Οι πρωτοπόροι Laurent Vercambre και Pierre Ganem έβαλαν πριν 28 χρόνια τη μαγιά για τη δημιουργία αυτής της «τρελής παρέας» όπως την ονομάζουν οι Γάλλοι κριτικοί.

Έπρεπε να περάσουν άλλα 10 χρόνια για να πάρει σάρκα και οστά η dream team με τη συμμετοχή και του Jean Claude Camors υπό τη σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Alain Sachs και άλλα 11 χρόνια για να συμπληρωθεί το καρέ με τον Jean ?Yves Lacombe.

Έχοντας συνεργαστεί με θρυλικούς καλλιτέχνες όπως τον χορογράφο Maurice Bejart το 1989 και κουβαλώντας ήδη στις αποσκευές τους τρία γαλλικά βραβεία «Moliere» για το καλύτερο μουσικό θέαμα, έρχονται στην Αθήνα με παιχνιδιάρικη διάθεση κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να νιώσουν για λίγο και πάλι παιδιά... Πάρτε μαζί σας χαρτομάντιλα, θα κλάψετε... από τα γέλια!