Εικαστική Τέχνη και Ποίηση

23.02.2001
Έργα ζωγραφικής του Ρόλαντ Ντρέσερ και ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Γκαίτε με το γενικό τίτλο "Ενοχή και φως"
Έργα ζωγραφικής του Ρόλαντ Ντρέσερ και ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Γκαίτε με το γενικό τίτλο "Ενοχή και φως".
Η Σοφία Κριστιάνε Γκολέκ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Βάζοντας πλάι πλάι τα έργα του ζωγράφου Ρόλαντ Ντρέσερ και της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ γίνεται αντιληπτή η συνύφανση εικαστικής τέχνης και ποίησης. Οι εικόνες του Ντρέσερ θέτουν ερωτήματα, αφηγούνται ιστορίες, ζητούν συζήτηση. Τα ποιήματα της Αγγελάκη Ρουκ ζωγραφίζουν εικόνες στις ψυχές.
Το άφωνο στα έργα του ζωγράφου χρειάζεται γλώσσα, χρειάζεται τη συνομιλία των παρατηρητών - η πληθώρα των λόγων στα έργα της ποιήτριας χρειάζεται τη σιωπή, τη στροφή του βλέμματος προς τα μέσα- την οπτική και συναισθηματική μέθεξη του αναγνώστη χρειάζονται αυτές οι δημιουργίες των τόσο διαφορετικών, αλλά και τόσο όμοιων τελικά μορφών τέχνης για να μπορέσουν να εκφραστούν."
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 13 Μαρτίου παρουσία του καλλιτέχνη, ενώ η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουλ θα διαβάσει ποιήματά της.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Απριλίου.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα- Πέμπτη: 9 πμ- 9 μμ, Παρασκευή 9πμ -3μμ