"Μαχόμενη Αρχαιολογία, 1990 - 2000"

08.02.2001
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Μαχόμενη Αρχαιολογία, 1990 - 2000", παρουσιάζεται στο μουσείο Εκμαγείων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση αποτυπώνονται στιγμιότυπα από το αρχαιολογικό έργο κατά την εκτέλεσή του, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του, με κοινό παρονομαστή την αγωνία όσων εργάζονται για την προστασία της μνημειακής κληρονομιάς.
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Μαχόμενη Αρχαιολογία, 1990 - 2000" θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο μουσείο Εκμαγείων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της ΙΔ΄ επιστημονικής συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη και υλοποιείται με τη συνεισφορά αρχαιολόγων από όλη την επικράτεια.
Στην έκθεση αποτυπώνονται στιγμιότυπα από το αρχαιολογικό έργο κατά την εκτέλεσή του, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του, με κοινό παρονομαστή την αγωνία όσων εργάζονται για την προστασία της μνημειακής κληρονομιάς. Στόχος της έκθεσης είναι να δείξει ότι οι δυσκολίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της δουλειάς του αρχαιολόγου, που είναι επιστημονική, ερευνητική και ταυτόχρονα χειρωνακτική ή και αυτοσχεδιαστική στην επί του πεδίου εφαρμογή της. Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτελούν μία ατελή πλην όμως χαρακτηριστική συρραφή εικόνων για το επάγγελμα της αρχαιολογίας στην Ελλάδα του 2001.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Β' του μουσείου Εκμαγειών, στο υπόγειο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, έως την 1η Μαρτίου.