​Δες το σώμα σου να αλλάζει μέσα σε λίγες μέρες με σωστή διατροφή

02.04.2024
​Δες το σώμα σου να αλλάζει μέσα σε λίγες μέρες με σωστή διατροφή
Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που λέμε να ελαττώσουμε το φαγητό πάντα υπάρχουν γύρω μας πειρασμοί που θα μας κάνουν να ενδώσουμε.

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και μάλλον το καλοκαίρι θα έρθει νωρίτερα (και φέτος). Αν είσαι από εκείνες που νιώθουν λίγο πρησμένες ακόμη και ανησυχείς γιατί δεν είναι εύκολο να ξεφουσκώσεις, ιδού μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν και θα δεις αποτελέσματα πιο σύντομα από όσο νομίζεις.

Πιες πολύ νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείς είναι να πίνεις νερό. Κρατήσε ένα μπουκάλι στο γραφείο και απόλαυσε το όλη την ημέρα. Το δέρμα σου θα βελτιωθεί και τα επίπεδα ενέργειάς σου θα αυξηθούν.

4 συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στο νερό και να το κάνεις πιο γευστικό και υγιεινό για τον οργανισμό σου

Βάλε τα λαχανικά στην καθημερινότητά σου

Ένταξε στα γεύματά σου σπανάκι, μπρόκολο, χόρτα και θα δεις ότι θα χορταίνεις με λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Καθημερινή άσκηση

Μπορεί να μη είναι το "καλύτερό" σου η άσκηση, όμως έφτασε η στιγμή να κάψεις τα γλυκά που έφαγες το Πάσχα. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε να αγχωθείς και να πιέσεις το σώμα σου, αρκεί να μπεις σε ένα πρόγραμμα και θα επανέλθεις μέσα σε λίγες.

Θαυματουργό πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Ένα φλιτζάνι πράσινο ή τσάι μέντας θα βοηθήσει να εξαφανιστεί το φούσκωμα και να απομακρυνθεί το λίπος.

Τα 5 φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που είναι ιδανικά για μια καλή διατροφή

Πες όχι στη ζάχαρη

Αν έχεις φάει πολλά γλυκά, ήρθε η στιγμή να κόψεις για λίγο καιρό τη ζάχαρη. Αν μείνεις χωρίς γλυκά και ζάχαρη για λίγες μέρες το σώμα σας θα ανακάμψει και το βάρος σου θα επανέλθει στα φυσιολογικά του κιλά.

Μείωσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Βάλε ως στόχο να αποφύγεις τις επεξεργασμένες τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη. Δώσε έμφαση στα φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι.

Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς, το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά. Ας προσέξεις λίγο τώρα για να έχεις και λίγο περιθώριο για τις μέρες αυτές που όλο και... ξεφεύγουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.04.2024 - 08:47