4 πράγματα της ρουτίνας ομορφιάς σου που καλό είναι να αποφύγεις σε μια βροχερή μέρα

26.02.2024
4 πράγματα της ρουτίνας ομορφιάς σου που καλό είναι να αποφύγεις σε μια βροχερή μέρα
Όταν βρέχει, οι προκλήσεις (και) για το δέρμα είναι ιδιαίτερες, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες συνήθειες περιποίησης μπορεί και να μην ενδείκνυνται.

Με την τελευταία επιδείνωση του καιρού σε πλήρη εξέλιξη, ιδού τέσσερα πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου όσο κρατούν οι βροχές:

Τα ζεστά ντους: Όσο δελεαστικό κι αν σου φαίνεται να μετατρέψεις το ντους σε... χαμάμ προκειμένου να ζεσταθείς μια βροχερή μέρα, σκέψου πως το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα φυσικά του έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Προτίμησε αντ 'αυτού χλιαρό νερό και περιόρισε τον χρόνο που θα βρεθείς κάτω από αυτό.

Χειμώνας και επιδερμίδα: 7 σημεία της καθημερινής ρουτίνας που πρέπει να προσέξεις περισσότερο

Παράλειψη αντηλιακού: Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το αντηλιακό δεν είναι απαραίτητο τις συννεφιασμένες ή βροχερές μέρες. Ωστόσο, οι ακτίνες UV μπορούν ακόμα να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα και να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα σας. Επομένως, φρόντισε να μην παραλείπεις το αντηλιακό ακόμα και όταν βρέχει. Οι δερματολόγοι προτείνουν να εφαρμόζεις πάντα ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο για να προσφέρεις το δέρμα σου τη μεγαλύτερη προστασία.

Υπερβολικός καθαρισμός: Αν και είναι σημαντικό να διατηρείς το δέρμα σου καθαρό, ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματός σου και να διαταράξει το επίπεδο υγρασίας του. Ειδικά τις βροχερές μέρες όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλότερα, το δέρμα σου μπορεί να μην χρειάζεται τόσο πολύ καθαρισμό όπως συνήθως. Καλό είναι, τέτοιες μέρες, να κάνεις έναν απαλό καθαρισμό μόνο μία φορά για να αφαιρέσεις τη βρωμιά, τους ρύπους και την περίσσεια λιπαρότητας χωρίς να στεγνώσεις υπερβολικά το δέρμα σας.

Ξεχνάμε την ενυδάτωση: Ο βροχερός καιρός μπορεί μερικές φορές να δώσει την εντύπωση ότι ο αέρας είναι πιο υγρός, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πρέπει να αποφύγεις να ξεχάσεις να ενυδατώνεις το δέρμα σου με ενυδατικές κρέμες και ορούς ενυδάτωσης, ακόμα κι αν βρέχει. Αναζήτησε ελαφριές, μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες (αυτές που δεν φράζουν τους πόρους και δεν δημιουργούν μαύρα ή λευκά στίγματα, δηλαδή) που θα παρέχουν στο δέρμα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται χωρίς να δημιουργούν άλλα προβλήματα.

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου μετά από το ντους

Παραβλέπεις τα σημάδια για... μύκητες: Η βροχή και η υγρασία δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων, η οποία μπορεί να επιδεινώσει δερματικά προβλήματα όπως η μυκητιασική ακμή ή οι δερματικές λοιμώξεις. Απόφυγε να αγνοείς σημάδια μυκητιασικών λοιμώξεων ή εξάρσεων κατά τη διάρκεια βροχερού καιρού. Εάν παρατηρήσεις οποιεσδήποτε ασυνήθιστες αλλαγές στο δέρμα σας, όπως ερυθρότητα, κνησμό ή ξεφλούδισμα, συμβουλέψου έναν δερματολόγο για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Απλά και εύκολα πράγματα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σου και αυτές τις βροχερές μέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.02.2024 - 11:59