Ένοχοι Πισπιρίγκου και Μίχος, αθώα η μητέρα της 12χρονης - Οι αποφάσεις αποθεώθηκαν στο X/Twitter

29.03.2024
Ένοχοι Πισπιρίγκου και Μίχος, αθώα η μητέρα της 12χρονης - Οι αποφάσεις αποθεώθηκαν στο X/Twitter
Διπλή ανακούφιση ένιωσε το κοινό την Παρασκευή 29/3 με την ανακοίνωση των καταδικαστικών αποφάσεων του δικαστηρίου για δύο από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων ετών.

«Μία μέρα δικαιοσύνης σήμερα για τα θύματα»! Το κυρίαρχο συναίσθημα στο X/Twitter αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, ύστερα από τις εξελίξεις που φέρνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Ηλία Μίχο αντιμέτωπους με τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κρίνοντάς την ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας, βάζοντας έτσι τέλος ε μια μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες. Ακόμη το δικαστήριο έκρινε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ένοχη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

{https://twitter.com/AforAgapi/status/1773654073905983857}

Με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Δηλώνοντας πως εξεπλάγη από από την απόφαση του δικαστηρίου και τονίζοντας πως πρόκειται για μέγιστη δικαστική πλάνη, ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του, ενώ η ίδια δήλωσε πως έχει ήδη ασκήσει έφεση.

Για την ιστορία πάντως, μένει να δούμε αν ο γνωστός ποινικολόγος μείνει πιστός στα όσα είχε πει δηλώνοντας τη σιγουριά του για την αθωότητα της εντολέος του. «Αν η Πισπιρίγκου καταδικαστεί, εγώ θα παραιτηθώ από το λειτούργημα», είχε αναφέρει με πάθος, παλιότερα.

{https://www.instagram.com/p/C5GCMUTIgvc/}

Με την ποινή των ισοβίων βρίσκεται αντιμέτωπος και ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού, κατά πλειοψηφία, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώος κρίθηκε μόνο για εμπορία ανήλικου.

Αντίθετα, η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπεία και ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Σε αυτή την περίπτωση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν ακολούθησε την εισήγηση της εισαγγελέως η οποία προ ολίγων ημερών είχε εισηγηθεί να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από το αδίκημα του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων ο 55χρονος Ηλίας Μίχος.

{https://twitter.com/faih04/status/1773655711429353847}

Τελευταία τροποποίηση στις 29.03.2024 - 14:10