Ο Jamie Oliver αποθεώνει τη «δική μας» χωριάτικη σαλάτα αλλά ο κόσμος έχει μια ένσταση και συμφωνούμε

22.02.2024
Ο Jamie Oliver αποθεώνει τη «δική μας» χωριάτικη σαλάτα αλλά ο κόσμος έχει μια ένσταση και συμφωνούμε
Λατρεύει τη μεσογειακή κουζίνα ο Jamie Oliver και ειδικότερα την ελληνική.

Ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ έρχεται συχνά στην Μεσόγειο όπου απολαμβάνει τις διακοπές του αλλά και της νοστιμιές της. Τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στην Κύπρο και στα ελληνικά νησιά από όπου μοιράστηκε μερικές συνταγές που αγαπά μέσω του καναλιού και των social media του.

Μία από αυτές τις συνταγές ήταν και η χωριάτικη σαλάτα την οποία παρασκεύασε ο ίδιος πάνω από ένα γιοτ αραγμένο σε λιμάνι ελληνικού νησιού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Jamie Oliver μαγειρεύει κινόα αλά ελληνικά!

Στο βίντεο που μετρά πα΄νω από 6.500 προβολές βλέπουμε τον βρετανό σεφ καθισμένο (!) σε καρέκλα στο ντεκ του πλοίου με τα υλικά στην αγκαλιά του να μιλά εξηγώντας βήμα βήμα τι κάνει.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη νοστιμιά των φρέσκων λαχανικών που βρίσκει κανείς σε αφθονία στη χώρα μας, ο Jamie περιλαμβάνει ντομάτες (σε διάφορα μεγέθη, μάλιστα, «για ποικιλία στη γεύση και τα σχήματα» όπως λέει), αγγουράκια, πιπεριές, ελιές, φέτα (στο τέλος) και μέχρι εδώ όλα καλά αλλά τον βλέπουμε να προσθέτει άνηθο και μέντα και κάπως αναρωτηθήκαμε γιατί τα δύο αυτά υλικά δεν υπάρχουν στην παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα.

{https://www.facebook.com/watch/?v=360020250263899}

Φυσικά το «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα» ρητό ισχύει πάντα, αλλά, όπως και να το κάνουμε... άνηθος και μέντα στη χωριάτικη σαλάτα μάλλον «κλωτσάνε» και δεν ήταν λίγοι οι φανς που το επεσήμαναν στα σχόλια.

«40 χρόνια στην Ελλάδα και ποτέ, ούτε μία φορά δεν είδα άνηθο και/ή μέντα στη χωριάτικη σαλα΄τα», αναφέρει μια κυρία (όχι ελληνίδα) και τα 128 «χεράκια» στο σχόλιό της δείχνει πόσοι... προσυπογράφουν. Μαζί κι εμείς!

1_158.png

Τελευταία τροποποίηση στις 22.02.2024 - 15:52