Απίθανα brownies σε 4 λεπτά με 4 υλικά που, σίγουρα, έχεις στο σπίτι σου

15.12.2023
Απίθανα brownies σε 4 λεπτά με 4 υλικά που, σίγουρα, έχεις στο σπίτι σου
Θα σου έχει συμβεί και σένα να λιγουρεύεσαι, σαν τρελή, ένα γλυκό και να μην έχεις κάτι στο σπίτι. Πριν τρέξεις να αγοράσεις, ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή και θα ξέρεις πώς να λύσεις το πρόβλημα γρήγορα και... νόστιμα.

Πλησιάζουν οι γιορτές και όλο και μαζεύεις συνταγές για να δοκιμάσεις τις μέρες που θα καθίσεις στο σπίτι σου. Εκτός από τις κλασσικές που σου έχουμε ήδη δώσει (μπισκότα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, καριόκες, τρουφάκια) ιδού και μία εναλλακτική που, φυσικά, δεν σε δεσμεύει ως αποκλειστικά γιορτινό γλύκισμα. Είναι... ευπρόσδεκτη όλο τον χρόνο!

Με τέσσερα μόνο υλικά που, σίγουρα, έχεις στο σπίτι σου, μπορείς να φτιάξεις τα πιο ωραία brownies, τα οποία, μάλιστα αν βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων θα έχεις το γλυκάκι σου σε χρόνο μηδέν! Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον φούρνο. Θα σου πα΄ρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά και πάλι, όχι πολύ.

Υλικά
2 μήλα
60gr σκόνη κακάο
2 αυγά
1 κ.γ. baking powder

Προαιρετικά
Τσιπς σοκολάτας
γλυκαντικό

Εκτέλεση
Όπως θα δεις και στο βίντεο πιο κάτω, βάζεις στο μπλέντερ όλα τα υλικά με τη σειρά (αν θέλεις προσθέτεις και λίγη ζάχαρη ή στέβια, ή άλλο γλυνακτικό, αλλά εμείς θεωρούμε πως δεν χρειάζεται) και χτυπάς ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνεις το μείγμα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο συμβατικό ή μικροκυμμάτων, ανάλογα τι θα επιλέξεις και στη δεύτερη περίπτωση ψήνεις για 10 -11 λεπτά στους 900w στην πρώτη για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι που θα βουτήξουμε μέσα, όπως συνηθίζουμε να δοκιμάζουμε και στα κέικ).

3 κόλπα για να ξεφορμάρεις το κέικ χωρίς να διαλυθεί

Βγάζουμε έξω, πασπαλίζουμε με τα τσιπς σολοκάτας και... απολαμβάνουμε!


{https://www.instagram.com/p/C0zNwsfyzhU/}

Τελευταία τροποποίηση στις 15.12.2023 - 10:52