Ποια είναι τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Δεκεμβρίου

05.12.2022
Ποια είναι τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Δεκεμβρίου
Η αστρολογία του Δεκεμβρίου του 2022 ολοκληρώνει τη χρονιά με μερικές σημαντικές αλλαγές — συμπεριλαμβανομένου και ενός τελευταίου ανάδρομου Ερμή. Ευτυχώς, προαναγγέλλει επίσης μερικά λαμπερά νέα ξεκινήματα που γεννούν συναρπαστικά πράγματα τα οποία θα ακολουθήσουν καθώς ανοίγουμε τις καρδιές μας για το 2023.

H εποχή του Τοξότη

Οι πρώτες τρεις εβδομάδες του Δεκεμβρίου αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου του Τοξότη, που εμπνέει όλα τα ζώδια να υιοθετήσουν μια πιο αυθόρμητη, περιπετειώδη και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στη ζωή. Είναι μια υπέροχη στιγμή για να συνδεθείς με νέους φίλους, να επιδιώξεις ένα ευγενές ενδιαφέρον ή να κάνεις ταξιδιωτικά σχέδια για το επόμενο έτος.

Είσαι Tοξότης; Δες με ποια ζώδια ταιριάζεις περισσότερο

Ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας σταματούν να είναι ανάδρομοι

Στις 3 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας τελείωσε την ανάδρομη πορεία του στους Ιχθείς που είχε ξεκινήσει από τις 28 Ιουνίου. Ο πνευματικός πλανήτης των ονείρων και των ψευδαισθήσεων μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της ανάδρομής πορείας του, τραβώντας το πέπλο από τις ροζ φαντασιώσεις μας.

Η κοσμική ορμή θα συνεχίσει να αυξάνεται αργότερα μέσα στον μήνα, καθώς ο ανάδρομος Χείρωνας τελειώνει στις 23 Δεκεμβρίου. Γνωστός ως ο «θεραπευτής των πληγών» στην αστρολογία, ο Χείρωνας είναι ένας πλανήτης νάνος και οι ετήσιες ανάδρομες πορείες του μάς ενθαρρύνουν να επεξεργαστούμε παλιές πληγές και να αντιμετωπίσουμε τα επώδυνα μέρη της ψυχής μας.

Τα 3 ζώδια για τα οποία ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας

Η τελική πανσέληνος του έτους

Η τελευταία πανσέληνος του έτους έρχεται στις 7 Δεκεμβρίου στο αέρινο και διασκεδαστικό ζώδιο των Διδύμων. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αγκαλιάσεις την κοινωνική σου πλευρά και να συνδεθείς με ανθρώπους για εορταστική διασκέδαση. Αλλά πρόσεξε το δράμα, καθώς αυτή η νέα σελήνη θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τον επί του παρόντος ανάδρομο Άρη, γνωστό και ως τον πλανήτη της δράσης και της επιθετικότητας.

Η εποχή του Αιγόκερω, το χειμερινό ηλιοστάσιο και η νέα σελήνη

Τα νέα ξεκινήματα είναι άφθονα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα. Ο ήλιος θα εγκαταλείψει επίσημα την επικράτεια του party-animal Τοξότη με πάρτι στις 21 Δεκέμβρίου και θα υποδεχθεί τη σκληρά εργαζόμενη ενέργεια της εποχής του Αιγόκερω. Η ενέργεια του Αιγόκερω μάς βοηθά να σοβαρευτούμε με τους στόχους μας και να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, επομένως είναι η τέλεια ατμόσφαιρα για να θέσουμε τις πρακτικές και εφικτές προθέσεις της Πρωτοχρονιάς.

Η είσοδος του ήλιου στον Αιγόκερω ευθυγραμμίζεται επίσης με την ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου, γνωστή και ως η πρώτη ημέρα του χειμώνα. Αυτό το γεγονός αντιστοιχεί με τη συντομότερη μέρα και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και θεωρείται επίσης πνευματικός χρόνος για προβληματισμό και τελετουργίες.

Λιγότερο από δύο ημέρες μετά την εποχή του Αιγόκερω, η νέα σελήνη του Δεκεμβρίου θα ανατείλει στους ουρανούς, προσφέροντάς μας μια τελευταία σεληνιακή στιγμή για να εκδηλωθούμε πριν τελειώσει το έτος. Τη στιγμή αυτής της νέας σελήνης, θα έχουμε πέντε ουράνια σώματα στον Αιγόκερω - τον ήλιο, τη σελήνη, την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Πλούτωνα – και όλοι αυτοί θα παραφορτώσουν αυτή τη σεληνιακή επαναφορά με μια προσηλωμένη στο στόχο αίσθηση αποφασιστικότητας.

Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Δεκέμβριο

Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να σκεφτείς ότι θα μπορούσες να ταξιδέψεις τον υπόλοιπο χρόνο χωρίς δράματα αλλά το 2022 επιφυλάσσει ένα τελευταίο συμπαντικό γεγονός. Ο τέταρτος και τελευταίος ανάδρομος Ερμής του έτους ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου και αυτό λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στο πρακτικό ζώδιο του Αιγόκερω. Είναι καλή ιδέα να αναβάλλεις τυχόν μεγάλες αγορές μετά τις διακοπές και να το πας σιγά σιγά με νέα projects ή επαγγελματικά σχέδια έως ότου ο Ερμής σταματήσει να είναι ανάδρομος στις 18 Ιανουαρίου.