6 ενδείξεις ότι δεν πίνεις αρκετό νερό - Μην τις αγνοήσεις

15.02.2020
6 ενδείξεις ότι δεν πίνεις αρκετό νερό - Μην τις αγνοήσεις
Μήπως το σώμα σου, σου λέει με τον δικό του τρόπο ότι είσαι αφυδατωμένη;

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού φαίνεται να είναι το άλφα και το ωμέγα σε πολλά ζητήματα υγείας, με τους γιατρούς και τους επιστήμονες να επισημαίνουν διαρκώς το πόσο σημαντικό είναι να μην παραλείπουμε να πίνουμε αρκετό νερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εσύ ήξερες ότι το σώμας μας «μιλάει», όταν διψάει, λέγοντας μας με το δικό του τρόπο ότι πρέπει να πιούμε περισσότερο νερό; Διάβασε παρακάτω τα έξι σημαντικότερα σημάδια πως ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος:

Ξηροστομία

Αν αισθάνεσαι το στόμα σου να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, πρέπει να πιείς περισσότερο νερό άμεσα.

Τα μάτια σου τσούζουν και «τραβάνε»

Ειδικά αν κοιμάσαι λίγες ώρες στην καθημερινότητα σου και δεν ξεκουράζεσαι αρκετά, η αφυδάτωση είναι ίσως η σημαντικότερη αιτία για την ενόχληση στα μάτια.

Διάβασε και αυτό: Πόσο νερό θα ήταν καλό να πίνω κάθε μέρα;

Πονάς σε όλο σου το σώμα και στα κόκκαλα

Δε φταίει πάντοτε η υγρασία στην ατμόσφαιρα. Σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και αν δεν πιούμε νερό, πονάμε παντού και τις πρωινές ώρες, όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, αισθανόμαστε «πιασμένοι».

Έχεις ασθενές ανοσοποιητικό

Αν έχεις παρατηρήσει πως αρρωσταίνεις ευκολότερα και σου παίρνει περισσότερο χρόνο απ'ότι συνήθως να επανέλθεις, είναι πολύ πιθανό να φταίει η αφυδάτωση του οργανισμού σου.

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη και νυσταγμένη

Μπορεί να μην φταίνε οι πολλές ώρες δουλειάς και το πρωινό ξύπνημα. Πολλές φορές, το αίσθημα κόπωσης οφείλεται στην αφυδάτωση του σώματος.

Εμφανίζεις πρόωρες ρυτίδες

Όσο απίστευτο κι αν σου ακούγεται, είναι αληθινό: H αφυδάτωση του οργανισμού οδηγεί στην πρόωρη γήρανση και στη γρήγορη εμφάνιση ρυτίδων.