Τόσο καιρό κάνεις λάθος το μπάνιο σου και να τι προκαλείς στο δέρμα σου

06.03.2018
Τόσο καιρό κάνεις λάθος το μπάνιο σου και να τι προκαλείς στο δέρμα σου
Μπάνιο, αυτή η απόλαυση! Ποια δεν μετρά αντίστροφα στο τέλος της ημέρας για να απολαύσει ένα ζεστό μπάνιο με τα αρωματικά αφρόλουτρα και έπειτα με τις ενυδατικές της κρέμες;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλες για αυτή τη στιγμή της ημέρας ζούμε. Να που, όμως, -όπως αποδεικνύεται- οι γυναίκες έχουμε την τάση να κάνουμε το μπάνιο μας με εντελώς λάθος τρόπο.

Με τόσο λάθος τρόπο που καταλήγουμε να κάνουμε κακό στο δέρμα μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σε αντίθεση με τους άνδρες οι οποίοι μπαίνουν για ένα γρήγορο ντους και… εξαφανίζονται από τη μπανιέρα πριν καν το καταλάβεις, εμείς συνηθίζουμε να μένουμε για πολύ ώρα στο νερό απολαμβάνοντας την όλη διαδικασία για πολλή ώρα, κάτι που καταλήγει να κάνει κακό στο δέρμα μας.

Ο μέσος όρος του γυναικείου μπάνιο αγγίζει τα 20 λεπτά, χρόνος απαγορευτικός για την υγεία του δέρματός μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το ιδανικό ντους κρατά μόλις 10 (!) λεπτά!

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως με το να καθόμαστε για πάρα πολλή ώρα στη μπανιέρα μας, κάνει το δέρμα μας ξηρό και ευαίσθητο, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν σε αυτό εξανθήματα και έντονος κνησμός. Κυρίως όταν προτιμάμε το νερό μας ζεστό στα όρια του ανεκτού.

Τώρα ξέρεις, λοιπόν, πως οι κοκκινίλες στο δέρμα σου μετά το μπάνιο, μόνο τυχαίες δεν είναι. Γι’ αυτό φρόντισε να μην ξεπερνάς τα 10 λεπτά στη μπανιέρα όσο κι αν το επιθυμείς.