Όταν κόβεις το σεξ λόγω πάχους

14.06.2010
Κόβεται το σεξ; Όχι θα πεις με μεγάλη σιγουριά αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν ήταν λίγες οι φορές που το απέφυγες: τη μια γιατί ήσουν πρησμένη, την άλλη γιατί τα εσώρουχα που φορούσες σε πάχαιναν και κάποια άλλη γιατί είχες παραφάει.

Κόβεται το σεξ; Όχι θα πεις με μεγάλη σιγουριά αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν ήταν λίγες οι φορές που το απέφυγες: τη μια γιατί ήσουν πρησμένη, την άλλη γιατί τα εσώρουχα που φορούσες σε πάχαιναν και κάποια άλλη γιατί είχες παραφάει.

Έλα όμως που δεν είσαι η μόνη. Εκατοντάδες γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία υποφέρουν από φόβους και ανασφάλειες σχετικά με τα κιλά τους, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν ν' απολαύσουν στο έπακρο το σεξ.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Dail Mail" αναφέρει χαρακτηριστικά πως τρεις στις τέσσερις νέες κοπέλες ανησυχούν υπερβολικά για το πόσο άσχημα φαίνονται τα οπίσθια ή οι κοιλίτσες τους την ώρα της σεξουαλικής επαφής, προκαλώντας χιλιάδες προβλήματα στην ερωτικής τους ζωής.

Από το 73% των κοριτσιών που εξέφρασαν το φόβο τους κατά τη διάρκεια του σεξ, κάποιες ανησυχούν πως το κορμί τους δεν είναι αρκετά σέξι ενώ άλλες πιστεύουν ότι έχουν υπερβολικά μεγάλες καμπύλες. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και μητέρες που δήλωσαν πως τα σημάδια που άφησε η εγκυμοσύνη επάνω τους τις έχουν κάνει να χάσουν αρκετά βράδια πάθους με τον σύζυγό τους.

Η Παμ Σπαρ (Pam Spurr), ειδικός στο σεξ και τις σχέσεις, τόνισε πως οι γυναίκες δεν μπορούν να τα έχουν καλά με το σώμα τους εξαιτίας των προτύπων ομορφιάς με τα οποία βομβαρδίζονται καθημερινά από τα περιοδικά: οι αδύνατες ηθοποιοί και τα καχεκτικά μοντέλα. Η δρ. Σπαρ τονίζει χαρακτηριστικά:

Οι γυναίκες θεωρούν το ζήτημα των κιλών πολύ σημαντικό. Αυτό είναι άσχημο και τους προκαλεί πολύ πόνο, τη στιγμή που ο σύντροφός ή ο σύζυγός τους δεν θα επικεντρωθεί ποτέ στις ατέλειες του σώματός τους. Οι περισσότεροι άντρες δεν σκέφτονται τα περιττά κιλά αλλά την ηδονή και απόλαυση τουλάχιστον την ώρα του σεξ.

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού "Cosmopolitan" στην οποία έλαβαν μέρος κοντά στις 3000 γυναίκες (ηλικίας 18 έως 40 ετών), αποκαλύφθηκε πως 3 στις 5 γυναίκες προσποιούνται πως φτάνουν σε οργασμό.

Μάλιστα, το 1% περιέγραψε την ερωτική του ζωή σαν σωστή καταστροφή. Όμως, δεν τα πάνε όλα τα κορίτσια άσχημα στο σεξ. Περίπου το 1/3 εξομολογήθηκε πως απολαμβάνει το καλύτερο σεξ που θα μπορούσε.

Το χειρότερο σεξ φαίνεται πως απολαμβάνουν οι Βρετανίδες οι οποίες σε ποσοστό 40% δήλωσαν πως κάνουν λιγότερο σεξ απ' όσο θα ήθελαν.

Όσο για τα γυναικεία θέλω στον έρωτα; Περίπου οι μισές γυναίκες που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, δήλωσαν πως ψάχνουν έναν άντρα με υψηλή αίσθηση του χιούμορ αλλά και το να μοιράζονται κοινές αξίες. Η εξωτερική εμφάνιση και τα χρήματα βρέθηκαν πιο κάτω στην λίστα των θέλω μας. Όσο για εκείνα που μπορούν να μας κόψουν την όρεξη για σεξ, το μεγαλύτερο αντρικό ολίσθημα είναι η κακή υγιεινή ενώ έπεται η γυναικομαστία, η μπυροκοιλιά και η τριχωτή πλάτη.

Τα πιο εκλεκτικά φάνηκαν να είναι τα ελεύθερα κορίτσια, γεγονός που εξηγεί και το γιατί δεν είχαν βρει τον ιδανικό άντρα μέχρι τη στιγμή της έρευνας.