SEX

Πόσο βοηθά τη σεξουαλική σου ζωή το πορνό;

06.11.2018
Πόσο βοηθά τη σεξουαλική σου ζωή το πορνό;
Το πορνό είναι κάτι που οι άνθρωποι παρακολουθούν, είτε όταν είναι single είτε όταν είναι σε σχέση.

Και ενώ πολλοί παραδέχονται ότι το χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τις ορμές-επιθυμίες τους, το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο επιζήμιο ή χρήσιμο είναι τελικά για τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων;

Εσύ τι πιστεύεις;; Μπορείς να το παρακολουθήσεις χωρίς συνέπειες;

Μια πρόσφατη έρευνα του Body Logic MD απευθύνθηκε σε περισσότερους από 1.200 άνδρες και γυναίκες για να αναλύσει πώς το πορνό επηρεάζει τη σεξουαλική τους ζωή.

Και τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη.

Διάβασε ακόμη: Hilaria Baldwin: Αυτή είναι η άσκηση που εξασφαλίζει καλύτερο σεξ [video]

Φαίνεται ότι ένας στους 4 άνδρες προτιμούν να κάνουν σεξ με γυναίκες που βλέπουν πορνό και αυτό είναι πολύ ψηλά σε σχέση με το αντίστοιχο 7% των γυναικών.

Σοκαρίστηκες ή αντέχεις;

Εκτός αυτού, ακόμα και όταν η ερωτική διέγερση είναι ελλιπής από τον σύντροφό τους, το 37% των γυναικών θα παρακολουθήσουν πορνογραφικές ταινίες μόνο μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, το 39% των ανδρών που έχει τέτοια θέματα παρακολουθεί πορνό κάθε μέρα.

Τα ανησυχητικά ευρήματα δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες έχουν πιο εύκολο τρόπο να επιτύχουν οργασμό ενώ παρακολουθούν πορνό μόνες τους παρά όταν κάνουν σεξ (τι συμβαίνει βρε παιδιά;)

Τι γίνεται όμως με τα ζευγάρια που βλέπουν μαζί πορνό- βοηθάει ή εμποδίζει τη δράση τους κάτω ή πάνω από τα σεντόνια;

Το 60% δήλωσε ότι βοηθάει, αλλά το ένα τέταρτο των ανδρών δήλωσε ότι προτιμούν να έχουν σεξουαλική επαφή με τα άτομα που είδαν στο πορνό παρά με τις πραγματικές συντρόφους τους!

Διάβασε κι αυτό: Επιστημονική ανάλυση: Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι όσο περισσότεροι άντρες έβλεπαν πορνό, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έρθουν σε διέγερση από τις συντρόφους τους και όσο πιο συχνά οι γυναίκες παρακολουθούσαν πορνό, τόσο πιο πιθανό ήταν να διεγερθούν από τους συντρόφους τους.

Φαίνεται ότι η παρακολούθηση πορνό δεν συμβάλλει και τόσο στη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής. Ίσως χρειάζεται οι περισσότεροι από εμάς να δώσουμε στους συντρόφους μας το χρόνο και την προσοχή που αξίζουν στην κρεβατοκάμαρα και ας αφήσουμε λίγο το πορνό στην άκρη .