SEX

Γιατί ενώ έχεις σχέση εξακολουθείς να σκέφτεσαι τον πρώην σου; Ο λόγος παραείναι κυνικός

10.10.2018
Γιατί ενώ έχεις σχέση εξακολουθείς να σκέφτεσαι τον πρώην σου; Ο λόγος παραείναι κυνικός
Έχεις χωρίσει καιρό και ήδη έχεις μπει στη διαδικασία μιας νέας σχέσης. Σε αντίθεση με αυτό που περίμενες, όμως, όχι μόνο δεν ξέχασες τα παλιά, αλλά το μυαλό σου γυρνάει συνεχώς γύρω από τον πρώην σου.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που… νόμιζες πως έχεις προχωρήσει;

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα αποκαλύπτει: Υπάρχει κάτι χειρότερο και από το κακό σεξ που μπορεί να διαλύσει μία σχέση

Δυστυχώς, η απάντηση παραείναι κυνική και προέρχεται από τη διάσημη σεξολόγο Tracey Cox, η οποία παρουσιάζει το φαινόμενο ως «σύνδρομο του πρώην» φέρνοντας μας αντιμέτωπες με τη σκληρή αλήθεια.

Τελικά γιατί τεράστιο ποσοστό των γυναικών αναπολεί τις στιγμές με τον πρώην όταν έχει ήδη στη ζωή και το κρεβάτι του τον νυν;

Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «κρεβάτι». Όπως αναλύει η σεξολόγος, αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που το σεξ με τον πρώην ήταν καλύτερο από αυτό με τον τωρινό μας σύντροφο! Έρευνες που έχουν κατά καιρούς διεξαχθεί ενισχύουν την άποψη αυτή, καθώς πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι τους λείπει όχι ο πρώην τους, αλλά το σεξ που έκαναν μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: H «αθώα» συνήθεια που προκαλεί τους ισχυρότερους τσακωμούς μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών

Η επιστήμη θεωρεί φυσιολογικό να φέρνουμε στο μυαλό μας ό,τι μας λείπει, ωστόσο καθιστά σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά των γυναικών (να μην συνεχίζουν μία σχέση μόνο και μόνο επειδή το σεξ είναι καλό) πηγάζει από την ανάγκη τους να νιώθουν ασφάλεια, τρυφερότητα και αγάπη.

Εξάλλου, δεν είναι άγνωστο πως από κάποια ηλικία και μετά, στο μυαλό της γυναίκας πρωτοστατεί η ιδέα της οικογένειας…