SEX

Το πρωινό σεξ κάνει καλό στην υγεία: Ιδού 5 αποδείξεις

01.10.2018
Το πρωινό σεξ κάνει καλό στην υγεία: Ιδού 5 αποδείξεις
Να γιατί πρέπει να μείνετε στο κρεβάτι για λίγο περισσότερο

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα του πρωινού ξυνπήματος είναι μια κούπα καφέ. Ένας εξίσου υπέροχος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου όμως είναι το πρωινό σεξ.

Ναι, καλά διάβασες. Το πρωινό σεξ μπορεί να ωφελήσει την υγεία και τη ψυχολογία σου όσο ένα ποτήρι με τον αγαπημένο σου καφέ, αφού σε βοηθάει να αποκτήσεις ενέργεια και βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση σου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να αποκλείσεις το σεξ από την πρωινή σου ρουτίνα. Το αντίθετο μάλιστα. Διάβασε παρακάτω το γιατί:

Διάβασε επίσης: Πρωινό σεξ και γυναίκες: Οι αριθμοί τα λένε όλα

Είναι ένα είδος γυμναστικής

Η γυμναστική πάνω στο ίδιο σου το κρεβάτι είναι αναφίβολα ένα ιδανικό σενάριο. Αν κάνεις σεξ μια φορά μπορείς να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες, κάτι που θα μπορούσες να καταφέρεις με 15 λεπτά περπατήματος στο διάδρομο, και όλοι ξέρουμε πως ο χρόνος περνάει πιο αργά πάνω στο διάδρομο.

Αν κάνεις 20λεπτο σεξ μια φορά την εβδομάδα, θα έχεις κάψει 7,500 θερμίδες μέσα σε ένα χρόνο.

Σε ηρεμεί

Σκέψου το πρωινό σεξ κάτι σα διαλογισμό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati διαπίστωσαν ότι το πρωινό σεξ μας ανακουφίζει από το στρες και τα αποτελέσματα μπορούν να κρατήσουν για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που ενισχύει τη διάθεσή μας, και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι.

Δες και αυτό: Πόσο θα έπρεπε να διαρκεί το σεξ, βάσει μελέτης

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Με το πρωινό σεξ ενισχύονται τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, του αντισώματος που προστατεύει το σώμα από τις μολύνσεις και τους ιούς, ενώ μειώνεται επίσης κατά το ήμισυ ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικότερα όταν γίνεται σε τακτική συχνότητα μέσα στην εβδομάδα.

Οι επιδόσεις είναι καλύτερες

Το πρωί είναι η τέλεια στιγμή για σεξ επειδή τα σώματα σας είναι πιο έτοιμα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους κατά τις πρωινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε και οι δύο πιο ορεξάτοι και εκείνος είναι λιγότερο πιθανό να τελειώσει νωρίς.

Σε κάνει να φαίνεσαι πιο φρέσκια και νέα

Μέσω του σεξ απελευθερώνεται μια αντιγηραντική ορμόνη, η οποία μας βοηθάει να φαινόμαστε νεότεροι. Μετά από έναν οργασμό μάλιστα, τα επίπεδα της ορμόνης αυτής πενταπλασιάζεται.