SEX

Δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό; Μάθε γιατί

03.09.2018
Δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό; Μάθε γιατί
Δυσκολεύσαι να φτάσεις στο μεγάλο "Ο"; Να πώς θα τα καταφέρεις

Εάν είσαι πεπεισμένη ότι όλες οι άλλες γυναίκες έχουν τον έναν οργασμό μετά τον άλλο, ενώ εσύ απλά περιμένεις, και μένεις απογοητευμένη πάνω στο κρεβάτι σου, να κάτι που μπορεί να απαλύνει την απογοήτευση σου: Πολλές γυναίκες έχουν πρόβλημα να φτάσουν σε οργασμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο Αρχείο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, μόνο το 65 τοις εκατό των γυναικών μπορούν να έχουν οργασμούς κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό σημαίνει ότι το 35% των γυναικών δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό από το σεξ. Πέρα ​​από αυτό, υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν σε αυτόν.

"Αν δεν είχες ποτέ οργασμό, η εξέταση πιθανών ανασταλτικών προβλημάτων είναι εξαιρετικά χρήσιμη", λέει η Kat Van Kirk, πιστοποιημένη θεραπεύτρια και συγγραφέας του The Married Sex Solution.

Τι σε κρατάει πίσω;
Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από την αρνητική διάθεση, τα θέματα οικειότητας, ή τις παρενέργειες φαρμάκων που επηρεάζουν τη λίμπιντο σου.

Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι ότι δεν είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου. «Είναι τόσο σημαντικό για μια γυναίκα να εξερευνήσει το σώμα της και να ανακαλύψει τι της αρέσει, τι αισθάνεται καλά και πώς να έχει οργασμούς μόνη της πριν έρθει σε επαφή με κάποιον άλλο», λέει η Betty Dodson, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του Sex for One.

Τα θέματα υγείας μπορεί επίσης να ευθύνονται για αυτό. Ορισμένες καταστάσεις, όπως ο διαβήτης και η σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και, συνεπώς, την πιθανότητα ενός οργασμού. Εάν αντιμετωπίζεις κατάθλιψη, ορισμένα αντικαταθλιπτικά (και άλλα φάρμακα με συνταγή) μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ικανότητά σου να φτάσεις στη σεξουαλική κορύφωση. Συζήτησε με το γιατρό σου σχετικά με τις επιλογές σου, αφού μπορείς να επωφεληθείς από θεραπείες χωρίς φάρμακα ή από άλλα φάρμακα που δεν έχουν με σεξουαλικές παρενέργειες.

Διάβασε επίσης: 5 αμήχανες στιγμές στο σεξ και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς

Εάν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε είδους σεξουαλικό τραύμα, θα πρέπει να μιλήσεις σε ένα γιατρό ή θεραπευτή.

Να τι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις σε οργασμό

Ξεκίνα σόλο
"Μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του αυνανισμού", λέει ο Ian Kerner, πιστοποιημένος θεραπευτής σχέσεων και συγγραφέας. Εάν δεν είχες ποτέ οργασμό, ξεκίνα απλά να εξερευνείς μόνη σου, αλλά μην κάνεις τον οργασμό τον τελικό στόχο. Αντ 'αυτού, «αφιέρωσε χρόνο για να αγγίξεις τον εαυτό σου, να τον απολαύσεις και να παρατηρήσεις τι έρχεται φυσικά, συναισθηματικά και διανοητικά».

Εξερεύνησε και φαντάσου
Δοκίμασε να εξερευνήσεις διάφορα μέρη του σώματός σου με τα χέρια σου, τα sex toys ή ακόμα και αισθησιακά προϊόντα όπως φτερά. Παρατήρησε ποια κίνηση σου κάνει και ποια όχι. Για παράδειγμα, εάν το να χρησιμοποιείς έναν δονητή σε κάνει απλά να αισθάνεσαι αμήχανα, σταμάτησε το και να δοκίμασε μια πιο απαλή διέγερση της κλειτορίδας. Ταυτόχρονα, άφησε το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε διαφορετικές σέξι φαντασιώσεις για να δεις τι σε διεγείρει.

Έλα πιο κοντά με την κλειτορίδα σου
Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται άμεση διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό και οι περισσότερες από τις στάσεις δεν παρέχουν αρκετή τριβή από μόνες τους, λέει η Gail Saltz, συγγραφέας του The Ripple Effect: Πώς το καλύτερο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε μια Καλύτερη Ζωή.

"Σχεδόν το 80% των γυναικών ανταποκρίνεται στην διέγερση της κλειτορίδας. Δεν είναι τόσο πολύ για να βρούμε την κλειτορίδα, αλλά για να βρούμε τι είδους διέγερση λειτουργεί καλύτερα για εμάς."

Διεκδήκησε αυτό που έχεις

Όταν βρεις κάτι που στην αίσθηση σου φαίνεται απίστευτο κατά τη διάρκεια μιας σόλο δοκιμής, επικοινώνησε το με το σύντροφό σου. «Είτε πρόκειται για μια συζήτηση που κάνετε όταν δεν κάνετε σεξ, είτε για σύντομες προφορικές επιβεβαιώσεις (όπως «πιο δυνατά» ή «πιο γρήγορα»), θα πρέπει να επικοινωνήσεις αυτές τις επιθυμίες».

Προσπάθησε να πεις τα πάντα, από τον τρόπο που σου αρέσει να σε αγγίζει, μέχρι το είδος σεξ που θέλεις να κάνεις. Είναι επίσης σημαντικό να λάβεις υπόψιν το είδος του σεξ που λειτουργεί για εσένα με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, εάν είσαι κάποια που εκτιμά το σεξ με έναν σύντροφο που αγαπάς και που σε αγαπάει, ίσως είναι πιο δύσκολο να φτάσεις σε οργασμό με κάποιον που είναι απλώς ένα περιστασιακό φλερτ.

Φέρτε τα απαραίτητα "εργαλεία"
Το λίπαντικό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο αν θα έχεις οργασμό ή όχι. Ποτέ μην ξεχνάς ένα καλό λιπαντικό ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις αρκετή λίπανση από μόνη σου.

Προσπάθησε να μειώσεις την πίεση
"Όσο περισσότερο επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε κάτι να συμβεί, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να συμβεί", λέει ο Kerner. Προσπάθησε λοιπόν να χαλαρώσεις και να βγάλεις το μυαλό σου από τον τελικό στόχο. "Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά αν μπορείς να μάθεις να το εξασκείς, θα σου επιτρέψει να επικεντρωθείς στην αίσθηση και να απολαύσεις τον εαυτό σου".