SEX

Επιστημονική ανάλυση: Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

08.08.2018
Επιστημονική ανάλυση: Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου
Υπάρχει ιδανική ποσότητα σεξ για τον καθένα από εμάς; Η επιστήμη υποστηρίζει πως υπάρχει!

Και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτάται η συχνότητα του σεξ που ωφελεί την υγεία μας δεν είναι άλλος από την ηλικία μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Kinsey Institute of Sex, κάθε δεκαετία ζωής έχει τα δικά της… σεξουαλικά μυστικά τα οποία καλό θα ήταν να γνωρίζουμε. Πρώτο και καλύτερο, αυτό που αφορά στη σχέση σεξ και ηλικίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι νέοι ηλικίας 18 – 29 ετών ενδείκνυται να κάνουν σεξ περίπου δύο φορές την εβδομάδα, δηλαδή 112 φορές πάνω – κάτω ετησίως.

Η συχνότητα μειώνεται στις ηλικίες 30 – 39, με τη 1,5 φορά την εβδομάδα (86 φορές τον χρόνο) κατά μέσο όρο να θεωρείται ιδανική.

Τα πράγματα χειροτερεύουν μετά τα 40. Η συγκεκριμένη μελέτη θέλεις όσους βρίσκονται μεταξύ 40 και 49 ετών να αρκούνται στις 69 φορές σεξ τον χρόνο, αριθμός που μεταφράζεται σε μία φορά την εβδομάδα κι αυτή… με το ζόρι.

Διαβάστε ακόμη: Ούτε έρωτας, ούτε σεξ: Έρευνα αποκαλύπτει το σημαντικότερο πράγμα σε μία σχέση

Στην ίδια έρευνα εξετάστηκε και η αιτία για την οποία όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει παύει να κάνει σεξ τόσο συχνά. Αιτία που διαφέρει πολύ από όσα είχαμε μέχρι σήμερα στο μυαλό μας.

Όπως υποστήριξαν οι ειδικοί, το σεξ δεν μειώνεται λόγω βιολογικών παραγόντων, μα λόγω προτεραιοτήτων, με τους πιο ώριμους ηλικιακά να φέρονται να δίνουν περισσότερη σημασία στην οικογένεια και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία παρά στο σεξ.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι στη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ενός ζευγαριού δεν χωρούν «πρέπει» αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που ορίζουμε το ιδανικό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αρέσκονται να κάνουν σεξ σχεδόν καθημερινά…