SEX

Τόσο διαρκεί το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης μετά το σεξ

10.07.2018
Τόσο διαρκεί το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης μετά το σεξ
Δεν είναι άγνωστο πως μετά το σεξ μας πλημμυρίζει ένα αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης που μας συνοδεύει ολόκληρη την ημέρα και συνεχίζει να μας κρατά χαμογελαστούς για πολλές ώρες ακόμα.

Το αίσθημα αυτό των δύο συντρόφων, επιστημονικά οφείλεται στην έκκριση των ορμονών οκυτοκίνη και σεροτονίνη, οι οποίες αποδεικνύεται πως κάνουν τη δουλειά τους για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, νέα αμερικανική έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η οποία μελέτησε τις σεξουαλικές συνήθειες 214 νιόπαντρων ζευγαριών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η θετική επίδραση του σεξ στην ψυχολογία μας έχει δράση 48 ολόκληρων ωρών!

Διάστημα μέσα στο οποίο οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πολύ ερωτευμένοι, χαρούμενοι και με το αίσθημα της πληρότητας να αναπτύσσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ τους.

Κατά το διάστημα αυτό, είναι πιθανό οι δυο τους να μην αποζητήσουν άλλο σεξ, γεγονός που οφείλεται στο ότι η συγκέντρωση του ανδρικού σπέρματος αποκαθίσταται μετά τις 48 ώρες.

Επί της ουσίας, το διάστημα αυτό της ευφορίας αποτελεί την «προσαρμογή» μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ποσότητα των σπερματοζωαρίων του αρσενικού και το ζευγάρι να είναι ξανά έτοιμο να ριχτεί στη μάχη ενός απογόνου.

«Αυτή η έρευνα είναι σημαντική, διότι αποδεικνύει ότι το σεξ κρατά δεμένο το ζευγάρι», επισημαίνουν οι επιστήμονες τονίζοντας πως για να διατηρηθεί ζωντανή η σχέση θα πρέπει το σεξ να είναι συχνό!

Και όταν λέμε συχνό εννοούμε τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες…