SEX

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ το καλοκαίρι;

30.06.2018
Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ το καλοκαίρι;
Τι λέει η επιστήμη για την ανεβασμένη λίμπιντο που κάνει την εμφάνιση της αυτήν την εποχή του χρόνου

Το καλοκαίρι είναι πλέον επίσημα εδώ, και ίσως έχεις παρατηρήσει πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η λίμπιντο των περισσότερων είναι ανεβασμένη, ο κόσμος τείνει να φλερτάρει περισσότερο και να κάνει περισσότερο σεξ. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Πολλές έρευνες έχουν μελετήσει το γιατί οι άνθρωποι, σε ζευγάρια και μη, έχουν αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα τόσο αυτήν την περίοδο του χρόνου όσο και τον Δεκέμβριο, και τα ευρήματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Το καλοκαίρι, η κίνηση στις σελίδες γνωριμιών και στα dating apps μεγαλώνει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, κάτι που όμως δε σχετίζεται με το ότι γενικά αυτήν την εποχή έχουμε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο και περνάμε περισσότερη ώρα στο ίντερνετ.

Η αύξηση αυτή όμως στη σεξουαλική δραστηριότητα δεν παρατηρείται μόνο το διαδίκτυο αλλά και στην πραγματική ζωή, αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι πωλήσεις των προφυλακτικών αυξάνονται και οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό εξηγείται με βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Από βιολογική άποψη, το καλοκαίρι οι μέρες διαρκούν περισσότερο και τείνουμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο για αρκετή ώρα, κάτι που οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή της σεροτονίνης, μια χημική ουσία που ευθύνεται για το αίσθημα της χαράς, τη βελτίωση της διάθεσης και την αύξηση των γνωριμιών και των νέων εμπειριών.

Εκτός αυτού, οι διακοπές που κάνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες μας ενθουσιάζουν, και ο ενθουσιασμός αυτός με τη σειρά του οδηγεί στην αυξημένη διέγερση, η οποία πολλές φορές εκφράζεται με σεξουαλικό τρόπο. Σύμφωνα με ψυχολόγους και ειδικούς, αυτό ονομάζεται θεωρία μεταφοράς του ενθουσιασμού, η οποία υποστηρίζει ότι μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας από εξωτερικές δραστηριότητες στην κρεβατοκάμαρα.