SEX

Άντρας και σεξ: Πώς θα καταλάβεις ότι υποβόσκει… κατάθλιψη

17.04.2018
Άντρας και σεξ: Πώς θα καταλάβεις ότι υποβόσκει… κατάθλιψη
Πώς συνδέεται το σεξ με την κατάθλιψη; Ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένες, πώς η συζήτηση περί σεξ μπορεί να προδώσει την κατάθλιψη ενός άνδρα πριν καν αυτή εκδηλωθεί;

Την απάντηση φέρνει στο φως έρευνα διάρκειας δύο ετών του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η οποία θέλησε να εξετάσει τι κρύβεται πίσω από την ανδρική έπαρση όσον αφορά στις επιδόσεις στο σεξ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, αν παρατηρήσεις –ή ακόμα χειρότερα, αν ενημερωθείς- πως ο καλός σου έχει την τάση να συζητά με τους γύρω τους τις σεξουαλικές του επιδόσεις, καλά θα κάνεις να αρχίσει να ανησυχείς.

Ο λόγος; Η συγκεκριμένη συμπεριφορά σεξουαλικής έπαρσης προδίδει μια υποβόσκουσα… κατάθλιψη.

Οι συμπεριφορές 1.700 δεσμευμένων αρσενικών μελετήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιστημονικής μελέτης, με τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά για εκείνους που έχουν την τάση να παινεύονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έπαρση συνδέεται με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας (!), άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία σε γενικότερο πλαίσιο σχετίζονται με μία άκρως προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά.

Μια προβληματική συμπεριφορά την οποία με τα πολλά λόγια έναν άνδρας προσπαθεί –ανεπιτυχώς- να κρύψει.

Σα να λέμε πως η έπαρση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καλό καμουφλάζ.

Να πούμε ότι δεν το είχαμε υποψιαστεί; Ψέματα θα πούμε…