Μόλις χώρισες; Ο απόλυτος οδηγός για να το ξεπεράσεις

22.10.2018
Μόλις χώρισες; Ο απόλυτος οδηγός για να το ξεπεράσεις
Αν επέστρεψες μόλις στην... single ζωή, έχουμε όλα τα tips για να το ξεπεράσεις γρήγορα!

Έχε βέβαια στο μυαλό σου, ότι στον έρωτα και τον χωρισμό δεν υπάρχουν... παρακάμψεις. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή που θα σε αποτρέψει από το να περάσεις όλα τα επώδυνα στάδια. Υπάρχουν όμως τρόποι να αποδεχτείς, τουλάχιστον, τη νέα σου ελευθερία, μέχρι να νιώσεις έτοιμη να την... γιορτάσεις!

Δες παρακάτω τα βήματα για περάσεις από τον πόνο στην χαρά!

Διάβασε επίσης: 10 σημάδια πως δεν σ' έχει ξεπεράσει

#1 Μην προσπαθήσεις να γεμίσεις το κενό

Ναι, είτε μιλάμε για έναν μικρό καλοκαιρινό έρωτα ή για μία σχέση χρόνων, κάποιος έφυγε από τη ζωή σου και τώρα στη θέση του έχει μείνει ένα... κενό. Μην βιαστείς να το γεμίσεις με τον πρώτο... τυχόντα. Άφησε να περάσει τουλάχιστον ο μισός χρόνος από τη συνολική διάρκεια της σχέσης, πριν να μπεις σε μία ακόμα σχέση, προκειμένου να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο να θυμηθεί ποιος είναι.

#2 Βρες τη δύναμή σου

Δεν είναι κακό να γίνεις τώρα λίγο πιο εγωίστρια. Ανακάλυψε ξανά τις δυνάμεις σου, αντί να στραφείς ενάντια στον εαυτό σου. Απόφυγε τα συναισθήματα αυτολύπησης και γνώρισε ξανά αυτόν τον ξένο, τον εαυτό σου.

#3 Βρες ξανά τις παρέες σου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα συμβούν μετά τον χωρισμό, είναι πως θα ξαναβρείς τους φίλους σου και πως θα κάνεις και νέους! Τώρα είναι η ώρα να ανοίξεις τον κύκλο σου και να γνωρίσεις εκ νέου όλους σου τους φίλους. Οργάνωσε ταξίδια, βγες για ένα καφέ, πήγαινε σε συναυλίες, βρες νέα χόμπι και άρχισε, επιτέλους, να το διασκεδάζεις...

Αυτό το διάβασες; Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

#4 Ασκήσου!

Είναι το καλύτερο και πολλαπλά ωφέλιμο "αντικαταθλιπτικό" της φύσης. Κάθε φορά που επιλέγεις να πας στο γυμναστήριο αντί να λιώσεις στον καναπέ σου, δίνεις μια γερή "δόση" ενδορφινών στον οργανισμό σου ενώ παράλληλα φροντίζεις το σώμα σου. Μπορείς να σκεφτείς τίποτα καλύτερο από αυτό;

#5 Ξεκίνα ξανά

Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ και έχεις αρχίσει να περνάς και πάλι καλά ανεξαρτήτου ερωτικής κατάστασης, είσαι έτοιμη να κάνεις το επόμενο βήμα. Ξεκίνα ένα νέο χόμπι, βγες και ταξίδεψε με νέες παρέες και αργά ή γρήγορα θα βρεις άτομα που σου τραβούν το ενδιαφέρον. Φρόντισε να αξίζουν τον νέο, βελτιωμένο, υπέροχο εαυτό σου!