Παίκτης ριάλιτι θετικός στο Έιτζ. Ποιους καταγγέλλει!

16.12.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα,Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι παίκτης που συμμετείχε σε πολύ γνωστό ριάλιτι παιγνιδιού, βρέθηκε οροθετικός στον ιό του AIDS. Ωστόσο, αυτό που έχει
Αγαπημένη μου Δήμητρα,


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι παίκτης που συμμετείχε σε πολύ γνωστό ριάλιτι παιγνιδιού, βρέθηκε οροθετικός στον ιό του AIDS. Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει ένα μούδιασμα στον κόσμο είναι το γεγονός ότι ο παίκτης αυτός όχι μόνο αποκλείστηκε από το παιγνίδι, αλλά οι εξετάσεις για τον ιό του AIDS έγιναν εν αγνοία του.

Σύμφωνα με την «Πρωινή Μελέτη», που έβγαλε το θέμα, οι παίκτες που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο παιγνίδι, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική. Εκεί, σύμφωνα με την πλευρά του παίκτη, χωρίς να τους ενημερώσουν και να πάρουν την άδεια τους, τούς έκαναν τεστ και για τον ιό του AIDS, όπου ο συγκεκριμένος βγήκε οροθετικός. Τότε, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, οι άνθρωποι της παραγωγής μπροστά στους υπόλοιπους παίκτες, τού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα.

Το σοκ για τον ίδιο ήτο μεγάλο, αφού δεν είχε ιδέα ότι ήταν φορέας του ιού. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει, η παραγωγή τού ζήτησε να αποχωρήσει από το παιγνίδι, με το φόβο μήπως τραυματιστεί σε κάποια από τις δοκιμασίες και ίσως να έθετε σε κίνδυνο τους συμπαίκτες του. Σε περίπτωση, όμως, που ήθελε να παραμείνει τότε θα έπρεπε να ανακοινώσει ότι είναι οροθετικός αλλά και να μείνει σε ξεχωριστό δωμάτιο και να χρησιμοποιεί ξεχωριστή τουαλέτα.

Υπό την πίεση αυτή, ο παίκτης τελικά αποχώρησε. Όμως, τώρα καταγγέλλει την παραγωγή του παιγνιδιού και θα κινηθεί νομικά εναντίον της, επειδή προσέβαλε την προσωπικότητα του με το να ανακοινώσει μπροστά στους υπόλοιπους ότι είναι φορέας του AIDS αλλά και να του θέσει το ηθικό δίλημμα: παραμένεις και μένεις στην απομόνωση ή αποχωρείς. Επίσης θα κάνει μήνυση και στην κλινική, επειδή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα σε τρίτους (εταιρεία παραγωγής) παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.