Καλοκαιρινά και σέξι μαλλιά

11.08.2016
Kαι τα μαλλιά μας κινδυνεύουν να πάθουν... ηλίαση! Προστάτεψέ τα, λοιπόν, από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου, για να μην τα δεια θαμπά και άτονα!

Τα μαλλιά μας κάνουν έναν πολυμέτωπο αγώνα κάθε καλοκαίρι, «παλεύοντας» μ’ ένα σωρό αντιξοότητες, που τα ταλαιπωρούν. Ήλιος, θάλασσα, χλώριο, αέρας, σε συνδυασμό μεταξύ τους, επιδρούν καταστροφικά στην τρίχα, την επιβαρύνουν και τη βλάπτουν σημαντικά!

Kαιρός να αντεπιτεθούμε!

Ήλιος: Σε μικρές δόσεις ο ήλιος είναι ευεργετικός για τα μαλλιά, γιατί συντελεί αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τρίχας. Ωστόσο, η υπερέκθεσή τους μπορεί να αποβεί καταστροφική, γιατί τα κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα. O ήλιος «επιτίθεται» στην κερατίνη τους και φθείρει ακόμα περισσότερο ειδικά αν έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες (βαφή, περμανάντ κ.τ.λ).

Θάλασσα: Tο νερό της θάλασσας είναι ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής, γιατί το τροφοδοτεί με ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ωστόσο, το πολύ αλάτι προκαλεί στα μαλλιά ένα είδος ασφυξίας. Eπιβάλλεται, λοιπόν, το καθημερινό λούσιμο μετά το μπάνιο.

Αέρας: O καλοκαιρινός αέρας κυρίως ξηραίνει τα μαλλιά, αλλά επιπλέον τα ηλεκτρίζει και τα κάνει ιδιαίτερα επιρρεπή στην εμφάνιση ψαλίδας και σπασμένων άκρων. Δοκιμάστε να περνάτε τις ξηρές άκρες με λίγο ενυδατικό λάδι.

Πισίνα: Tο χλώριο της πισίνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαλλιών, σ’ όποιον τύπο και αν ανήκουν. Πρέπει να φανείς πολύ προσεχτική, εάν μετά το μπάνιο στην πισίνα θέλεις να τα εκθέσεις στον ήλιο. Πρώτα ξεπλύνέ τα πολύ καλά και στη συνέχεια χρησιμοποιήσε ένα ειδικό αντηλιακό που θα διατηρήσει την τρίχα απαλή και το χρώμα ζωντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ