Να περιμένετε εκπλήξεις

20.12.2010
Σοκ για τη Χαρά Βοσκοπούλου! Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του Τόλη Βοσκόπουλου, προκειμένου να ακυρωθεί η πράξη αναγνώρισης της Χαράς ως κόρης του!

Σαν κεραυνός έπεσε στη ζωή της νεαρής φοιτήτριας η απόφαση του δικαστηρίου. Η Χαρά, που σπουδάζει στην Ελβετία, δεν θέλει να πιστέψει ότι η υπόθεση έχει τέτοια εξέλιξη. «Πώς γίνεται ο πατέρας μου ο ίδιος να κάνει κάτι τέτοιο, όταν έλεγε πως μ’ αγαπάει τόσο», είχε αναρωτηθεί πριν από μερικά χρόνια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Θλίψη, απογοήτευση και ένα μεγάλο «γιατί;»... Η μητέρα της, Τζούλια Παπαδημητρίου, αποφεύγει να μιλάει για τα συναισθήματα της κόρης της και σε όσους τη ρωτάνε για το θέμα απαντάει πως θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την ηρεμία στη ζωή της Χαράς.

Στην άλλη πλευρά επικρατεί ικανοποίηση και στο περιβάλλον του Τόλη Βοσκόπουλου κάνουν λόγο για δικαίωση, που ήρθε έστω και καθυστερημένα. Ο ίδιος, λόγω και των υπόλοιπων θεμάτων που αντιμετωπίζει, δεν θέλει να μιλάει για το θέμα, ωστόσο νομικοί κύκλοι που έχουν επαφή μαζί του κάνουν λόγο για αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου, που ήρθε μετά την άρνηση της νεαρής κοπέλας να εμφανιστεί στην αιμοληψία για το τεστ DNA το 2007.

«Εφόσον η Χαρά δεν πειθάρχησε στην απόφαση του διακαστηρίου για πραγματογνωμοσύνη, δημιουργήθηκε τεκμήριο εις βάρος της», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Όσο για την πλευρά της Τζούλιας Παπαδημητρίου; Μετά την πρώτη «παγωμάρα» η μητέρα της Χαράς είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση. «Περιμένετε και θα δείτε εκπλήξεις», φέρεται να είπε σε φιλικά της πρόσωπα. Ήδη τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της συνταντήθηκαν με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναλαμβάνει εφεξής την υπεράσπιση της Χαράς. Η οικογένεια σε πρώτη φάση προσφεύγει σε έφεση, ενώ, αν χρειαστεί, θα φτάσει μέχρι και σε αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Ο Αλέξης Κούγιας αποφεύγει να ανοίξει προς το παρόν τα χαρτιά του. Περιμένει να πάρει τη δικογραφία στα χέρια του και στη συνέχεια να χαράξει την υπερασπιστική γραμμή. «Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη», λέει χαρακτηριστικά σε όσους τον ρωτάνε, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί για ποιους λόγους τελικά η Χαρά δεν δέχθηκε να υποβληθεί στο τεστ DNA, γεγονός που έδωσε επιχειρήματα στην άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, η νεαρή κοπέλα θα έρθει στην Αθήνα τις ημέρες των εορτών, οπότε θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Κούγια.

Τι γίνεται όμως με το επίθετο και τις όποιες οικονομικές διεκδικήσεις στο μέλλον; Η πλεύρα του Τόλη Βοσκόπουλου αναφέρει με νόημα πως εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε πως καταλύεται η συγγενική σχέση, αυτόματα παύουν και τα δικαιώματα του πρώτου βαθμού συγγενείας, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χρήσης του επιθέτου Βοσκοπούλου. Τι διαρρέει η άλλη πλευρά; Πως μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει είναι απόφαση της Χαράς αν θα χρησιμοποιεί το επίθετο Βοσκοπούλου.

Όλα δείχνουν πως ξεκινάει ένα νέο δικαστικό θρίλερ, που θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό...

To χρονικό
Ο Τόλης Βοσκόπουλος όταν γεννήθηκε η Χαρά είχε προχωρήσει σε συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισής της. Όταν χώρισε από την Τζούλια Παπαδημητρίου, λίγο καιρό αργότερα η Χαρά κατέθεσε αγωγή για να πληρώνει ο Τόλης τα δίδακτρά της κι έτσι στη συνέχεια ο τραγουδιστής υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα για τεστ DNA. To 2007 το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του τραγουδιστή και το ραντεβού προγραμματίστηκε για τις 17 Μαρτίου. Η Χαρά όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και την παραίτηση του τότε δικηγόρου της κ. Αγαπηνού, λόγω της ασυνεννοησίας στο θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής της αιμοληψίας. Στη συνέχεια ο Τόλης Βοσκόπουλος αποφάσισε να προσκομίσει και νέα αίτηση. Με αυτή δεν απαιτούσε μόνο την επανάληψη της διαδικασίας του DNA, αλλά σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Χαράς την ακύρωση της πράξης αναγνώρισης της Χαράς ως νόμιμου παιδιού του.