Έιμι Γουάινχαουζ: "Ντύνομαι σαν συντηρητικός Εβραίος"

18.10.2010
Γνωστή για το χαρακτηριστικό χτένισμα "κυψέλη" αλλά και για το γεμάτο με τατουάζ σώμα της, η 27χρονη τραγουδίστρια μόνο ως "τρεντ σέτερ" δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της.

Γνωστή για το χαρακτηριστικό χτένισμα "κυψέλη" αλλά και για το γεμάτο με τατουάζ σώμα της, η 27χρονη τραγουδίστρια μόνο ως "τρεντ σέτερ" δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που της έκαναν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Harper's Bazaar" του Νοεμβρίου, η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) απάντησε "Όχι, και φυσικά δεν είμαι", "ιέρεια του στυλ", εννοούσε!

Ανεξάρτητα από το αν αρέσει σε κάποιον ή όχι, το στυλ ντυσίματος της Γουάινχαουζ είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικό. Και ακριβώς αυτό ήταν και το θέμα συζήτησης στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

"Απλά ντύνομαι σαν ένας ηλικιωμένος μαύρος άντρας", εξήγησε με άκρως αποστομωτικό τρόπο η Έιμι, για να διορθώσει αμέσως μετά. "Όχι, σόρι... Σαν ένας ηλικιωμένος, Εβραίος, μαύρος, άντρας. Απλά μου αρέσει να ντύνομαι σαν να είμαστε ακόμη στη δεκαετία του '50", συμπλήρωσε.

Η ντίβα της σόουλ δήλωσε ότι το στυλ της εμπνέεται από διάσημους μουσικούς της τζαζ, όπως ο Θελόνιους Μονκ (Thelonious Monk), ο Τσάρλι Μίνγκους (Charlie Mingus) και ο Μάιλς Ντέιβις (Miles Davis), αλλά και από ράπερς που γενικότερα "παίζουν αυτή την εποχή, όπως οι Νας (Nas), Μπούστα Ράιμς (Busta Rhymes) και Μος Ντεφ (Mos Def)".

Παρόλο που παραδέχεται ότι μερικές φορές δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη μόδα, η Έιμι συνεργάστηκε πρόσφατα με τον Βρετανό σχεδιαστή Φρεντ Πέρι (Fred Perry) υπογράφοντας μια σειρά με 17 κομμάτια για το Φθινόπωρο του 2010.

"Ήξερα ακριβώς τι ήθελα. Και λατρεύω τα Fred Perry", παραδέχτηκε, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν μεγάλη τιμή για εκείνη που ο διάσημος σχεδιαστής της ζήτησε να συνεργαστούν.

Κατά τα άλλα, η νεαρή τραγουδίστρια που πέρασε πολλά στο παρελθόν εξαιτίας του εθισμού της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δήλωσε γεμάτη περηφάνια πρόσφατα ότι είναι "καθαρή" εδώ και τρία χρόνια.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα