Γαλλική τιμή για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

15.10.2010
Ο 74χρονος θρύλος του Χόλιγουντ έγινε Ιππότης δια χειρός Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy) σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία και μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.


Ο 74χρονος θρύλος του Χόλιγουντ έγινε Ιππότης δια χειρός Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy) σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία και μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος τίμησε τον Ρομπερτ Ρέντφορντ (Robert Redford) χρίζοντάς τον μέλος της Λεγεώνας της Τιμής. Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του εδώ και 15 μήνες σύζυγό του, Γερμανίδα ζωγράφο Σίμπιλ Σάγγερς (Sibylle Szaggers).

"Γνωρίζω 65 εκατομμύρια Γάλλους που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου αυτή τη στιγμή", αστειεύτηκε ο Σαρκοζί στην αρχή της ομιλίας του την οποία ο Ρέντφορντ παρακολουθούσε μέσω διερμηνέα από ακουστικό.

Τοποθετώντας το μετάλλιο με την κόκκινη κορδέλα στο πέτο του, ο Σαρκοζί συνεχάρη τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη για την επί δεκαετίες επιτυχημένη καριέρα του αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλει ενεργά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε το πόσο αγαπητός είναι ο Ρέντφορντ σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα του. "Για μας στη Γαλλία", είπε συγκεκριμένα, "αντιπροσωπεύετε τον Αμερικανικό Μύθο. Είστε το πρόσωπο της Αμερικής που ονειρευόμαστε".

Όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ευχαρίστησε τον γαλλικό λαό για την τιμή που του έκανε και θυμήθηκε τον καιρό που έζησε στη Γαλλία λίγο αφού είχε εγκαταλείψει το κολλέγιο.

"Ήμουν αφελής και στενόμυαλος και ήταν οι Γάλλοι σπουδαστές που μου άνοιξαν τα μάτια και μου έδωσαν πραγματική μόρφωση", τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον κινηματογράφο ως μέσο που τον πηγαίνει πέρα από σύνορα, πολιτισμούς και κουλτούρες.

Κατά τα άλλα, ο αειθαλής -επαγγελματικά τουλάχιστον- Ρόμπερτ Ρέντφορντ ολοκλήρωσε ως σκηνοθέτης τα γυρίσματα της ταινίας "The Conspirator" ενώ θα τον δούμε στη μεγάλη οθόνη στην κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ του Μπιλ Μπράισον (Bill Bryson) "A Walk In The Woods".

Επιμέλεια-Απόδοση: Ζωή Κίττα