Άριελ Κωνσταντινίδη: "Δεν υπήρξα τρίτο πρόσωπο"

15.10.2010
Είναι ένα πρόσχαρο άτομο, γεμάτο ενθουσιασμό και θετική ενέργεια. Η Άριελ Κωνσταντινίδη μιλάει ανοιχτά στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα και απαντάει σε ερωτήματα που αφορούν την πρόσφατη σχέση της με τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο. Φήμες, φούμαρα, αλήθειες, ψέματα... Με αφοπλιστική ειλικρίνεια διευκρινίζει και βάζει τα πάντα στη θέση τους.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Μίλησέ μου για τη σχέση σου με τον Σωκράτη Αλαφούζο...

«Κάποιοι το έκαναν ζήτημα για το γάμο που είχε ο Σωκράτης. Δεν προσπάθησα να κρύψω τη σχέση μου, αλλά ούτε να τη διαφημίσω».

Πότε γνωριστήκατε;

«Είχαμε γνωριστεί πολλά χρόνια πριν... από το 1995. Για λίγο δεν συμπέσαμε στη "Λάμψη". Μόλις είχα παραιτηθεί εγώ, πήγε εκείνος. Ξέρω πολλά χρόνια τον Σωκράτη. Δεν είχαμε συνεργαστεί όμως ποτέ. Ούτε τώρα που είμαστε ζευγάρι το σκεφτόμαστε».

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε τώρα σ’ εκείνον;

«Ήταν το timing. Είχαμε κλείσει "κύκλους", καμία σχέση ούτε εγώ ούτε εκείνος με τότε που είχαμε γνωριστεί. Ο άνθρωπος αλλάζει... Ήρθε τώρα».

Σου αρέσει να μιλάς για εκείνον;

«Νομίζω ότι δεν αρέσει και στους δύο. Κατά κάποιον τρόπο κι εγώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Και εκείνος αυτό έκανε. Ούτε εγώ έχω χρησιμοποιήσει σχέση μου ούτε εκείνος για προβολή. Δεν μας αρέσει. Νιώθω ότι με δεσμεύει, ότι δεν είμαι τόσο ελεύθερη όσο θα ήθελα. Σ’ αυτό ταιριάζουμε πολύ».

Τελικά, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πρώην σύζυγό του ή το παιδί του;

«Όχι, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Ο άνθρωπος έχει χωρίσει από το 2008, αυτό! Μ’ εμένα τι πρόβλημα να υπάρχει; Τη Βάσω (Γουλιελμάκη) την ήξερα κοινωνικά, ούτε έχουμε συνεργαστεί ποτέ ούτε τσακωμένες είμαστε. Για ποιο λόγο; Δεν έχουμε σχέση. Τι σχέση να έχουμε; Και εγώ και ο Σωκράτης είμαστε ακατάλληλα πρόσωπα να "παλέψουμε" την ίντριγκα».

Τι εννοείς «ακατάλληλα»;

«Η ζωή που έχουμε ζήσει, τα επαγγελματικά μας χρόνια και όλη μας η πορεία φαίνονται από τι σχέσεις κάναμε, πώς μαθεύτηκε αυτό... Το διαζύγιο του Σωκράτη δεν είχε μαθευτεί και αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που είναι τα δικά του, δικά του. Είναι προσωπικά. Κάποιοι ηθοποιοί εκμεταλλεύονται τη ζωή τους και έχουν μετά επαγγελματικά οφέλη».

Μοιράζεσαι τα μυστικά σου μαζί του;

«Με κανέναν. Δεν μπορείς να τα πεις όλα σε κάποιον. Μόνο στον ψυχίατρό σου. (Γέλια.) Είμαστε λίγο καιρό μαζί με τον Σωκράτη».

Οι πληροφορίες μου λένε ότι είστε σε αναζήτηση σπιτιού για να μείνετε μαζί. Ισχύει;

«Το σκεφτόμαστε».

Κάνε μια ευχή για τους δυο σας;

«Να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας, να περνάμε καλά».

Ήξερες από την παιδική σου ηλικία τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

«Ναι, έλεγα ως το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Καταλάβαινα ότι ο ηθοποιός, επειδή υποδύεται ρόλους, ήταν για μένα και παιχνίδι, αλλά και ότι μπορείς να ζήσεις περισσότερο, ακριβώς επειδή ζεις διαφορετικές ζωές».

Έπαιξες ρόλους στη ζωή σου;

«Όχι, μόνο επαγγελματικά. Δεν με ιντριγκάρει καν κάτι τέτοιο. Είναι πολύ ψεύτικο».

Ασχολείσαι πολλά χρόνια με τις μεταγλωττίσεις;

«Πολλά χρόνια με κινούμενα σχέδια και με την Disney αποκλειστικά. Φέτος κάνω πρώτη φορά δραματοποιημένη σειρά, την "Patty" στο Mega, και άλλα δύο σίριαλ για παιδιά. Μου αρέσει η διαδικασία, δίνεις ζωή στο κινούμενο σχέδιο. Τώρα κάνω μια ταινία, "Τα γλυκάκια", κινούμενα σχέδια. Είναι υπέροχη».

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, θεωρείς καλό το ότι ξεκίνησες σε πολύ μικρή ηλικία σ’ αυτόν το χώρο;

«Όχι, όμως είναι κάτι που έχω ζήσει. Δεν ξέρω πώς θα ήταν αν δεν το ζούσα, τι απωθημένο ή πόνο θα κουβαλούσα, αν δεν διοχέτευα αυτό που ζούσα. Είναι ένας χώρος για μεγάλους, όχι για παιδιά, γιατί πίκρα και χαρά έρχονται ίσα ίσα. Πάντα θυμάμαι τα καλά, κοιτάζω μπροστά. Δεν κολλάω στο παρελθόν».

Ποιο είναι σήμερα το όνειρό σου;

«Να είμαι καλά, να έχω αγάπη. Άμα έχεις αγάπη, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Οπότε, ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι θα το κάνω. Είμαι περισσότερο του τώρα, γι’ αυτό κάνω και λάθη. Είμαι αυθόρμητη και παρορμητική χωρίς να σκέφτομαι τις συνέπειες».

Ποιο θεωρείς μεγάλο σου λάθος;

«Δεν έχω κάνει. Το να "πληρώσεις" μια απόφαση δεν είναι και τίποτα. Απλώς μεγαλοποιείται εκείνη τη στιγμή, γιατί δεν περιμένεις ότι θα πάρεις ποτέ ευθύνη γι’ αυτό, ότι πάντα φταίει ο άλλος. Αυτά σιγά σιγά τα ξεπερνάω και αναλαμβάνω την ευθύνη της επιλογής μου».

Σκέφτεσαι το γάμο;

«Την οικογένεια ναι. Αν είμαι ευτυχισμένη μ’ έναν άντρα που με αγαπάει και τον αγαπάω και με εμπνέει να κάνω οικογένεια μαζί του, έτσι σκέφτομαι το γάμο».

Πολιτικός ή θρησκευτικός;

«Στο Λας Βέγκας, το Μπαλί... δεν έχει σημασία. Δεν με ενδιαφέρει ο γάμος, αλλά η οικογένεια και μετά ναι, θα παντρευτούμε κιόλας. Φυσικά και μ’ αρέσουν τα παιδιά. Μπορεί να έκανα και παιδί εκτός γάμου. Δεν "μπήκα" ποτέ σε μια τέτοια ιστορία να κάνω παιδί χωρίς να παντρευτώ, αλλά δεν το αποκλείω. Τυπικά μπορεί να σκεφτόμουν ότι "θέλω την οικογένεια", αλλά δεν ήταν δικά μου λόγια. Ήταν το τι θα ήθελαν οι γονείς μου και ο περίγυρός μου ή ότι ηλικιακά θα έπρεπε να παντρευτώ. Τώρα το θέλω πολύ συνειδητά, μου έχει βγει τελευταία. Είναι μεγάλη ευθύνη να θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδί».

Δηλαδή, σε επηρεάζουν οι γονείς σου;

«Ποιο παιδί δεν επηρεάζεται από τους γονείς του;».

Έχεις διαλύσει σχέση, επειδή δεν άρεσε σ’ εκείνους;

«Όχι, όμως σαφώς μου χαλούσε το κλίμα του ονείρου που είχα εγώ στο κεφάλι μου. Οι επιλογές ήταν δικές μου».

Είσαι ερωτευμένη;

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη και γενικότερα έχω τα στοιχεία του έρωτα, αλλά αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τη ζωή, τον εαυτό μου, τα πράγματα που κάνω. Δεν θα απαντούσα μονολεκτικά ότι είμαι ερωτευμένη κι αυτό έχει να κάνει με έναν άντρα. Το θεωρώ πολύ λίγο. Είναι πολύ περισσότερο».

Υπήρξες «πέτρα του σκανδάλου» τελικά σε ό,τι αφορά τη σχέση του Σωκράτη με τη Βάσω Γουλιελμάκη;

«Αυτά είναι αναληθή. Καμία σχέση. Εγώ αποδεσμεύτηκα συναισθηματικά το Πάσχα και χρειαζόμουν χρόνο... Ο Σωκράτης είχε το διαζύγιό του από το 2008. Απλώς δεν το είχαν... διαφημίσει. Κάποιοι είχαν "μείνει" στο ότι ήταν παντρεμένοι».

Ήσουν αγαπημένο «παιδί» της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη. Θα άλλαζε κάτι στη ζωή σου, αν ζούσε σήμερα;

«Θα άλλαζε η ζωή μου γενικότερα. Υπάρχουν στιγμές, μέρες, ώρες που μου λείπει, τη σκέφτομαι... Έχω τοποθετήσει στο μυαλό μου ότι είναι κάπου... ένα ταξίδι. Έχω μεγάλη ασάφεια ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Κάπου υπάρχει... Ήταν αγαπημένο μου πρόσωπο και δεν έχει να κάνει με τη δουλειά. Είναι σαν να μην έχει "φύγει"».