Ράγισε η καρδιά της

31.12.2007
Το χρόνο που μας αποχαιρετάει σε λίγες ημέρες η Νένα Χρονοπούλου έζησε το μεγαλύτερο εφιάλτη της. Πριν από δύο μήνες έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο Γεράσιμο Μαυράκη και μέχρι σήμερα δεν έχει συνέλθει.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Το χρόνο που μας αποχαιρετάει σε λίγες ημέρες η Νένα Χρονοπούλου έζησε το μεγαλύτερο εφιάλτη της. Πριν από δύο μήνες έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο Γεράσιμο Μαυράκη και μέχρι σήμερα δεν έχει συνέλθει. Ο πόνος και η θλίψη τη λύγισαν και σήμερα αποκαλύπτουμε με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΛΟΙΠΟΝ ότι επισκέπτεται τακτικά και ινκόγκνιτο ιδιωτική κλινική. Όλοι ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της. Τι τρέχει αλήθεια με τη Νένα;

Η αλήθεια είναι ότι «από τα ξημερώματα του Σαββάτου της 20ής Οκτωβρίου, οπότε και σωριάστηκε νεκρός ο 39χρονος σύντροφος της Νένας από τις σφαίρες αγνώστου, ο χρόνος περνάει βασανιστικά για εκείνη». Αυτά μας είπε άνθρωπος του πολύ στενού περιβάλλοντος της γνωστής ηθοποιού, από τους λίγους που έχουν συνεχίσει να τη στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Το πένθος από το χαμό του Γεράσιμου είναι βαρύ για να το αντέξουν οι ώμοι της Νένας. Προσπαθεί πλέον να επιβιώσει μόνη της για το μόλις 2 ετών γιο της, τον Χρηστάκη, που πριν από 24 μήνες έδινε το δικό του στοίχημα να κρατηθεί στη ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ηθοποιός, που ζει σήμερα τελείως απομακρυσμένη από τα φώτα της δημοσιότητας και τους δημοσιογράφους, αν και σχεδόν καθημερινά της τηλεφωνούν για μια συνέντευξη, είχε περάσει πριν από λίγο καιρό και άλλο αβάσταχτο πόνο και μεγάλη αγωνία. Όταν δηλαδή έκανε εξωσωματική, έμεινε έγκυος, απέβαλε, ξαναπροσπάθησε, τα κατάφερε, γέννησε πρόωρα και κάθε μέρα ζούσε με την αγωνία αν το μωράκι της θα έβγαινε νικητής από αυτή την ιστορία.

Η μοίρα της επεφύλασσε το πιο άσχημο πρόσωπο μέχρι στιγμής, γι αυτό και το «αντράκι», όπως έχει αποκαλέσει η ίδια παλιότερα τον εαυτό της σε συνεντεύξεις, φαίνεται ότι λύγισε. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, είχε απευθυνθεί σε ειδικό ψυχολόγο, αφού ήθελε να μιλήσει σε κάποιον έμπιστο άνθρωπο και να εξωτερικεύσει την οργή, το θυμό και τη θλίψη της.

Η καρδιά της όμως, όπως όλα δείχνουν, την πρόδωσε. Από τότε που έχασε τον «Μάκη», όπως φώναζε τον άντρα της, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, έχασε το στήριγμά της. Άλλωστε, μαζί πέρασαν και την περιπέτεια του γιου τους, που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Τώρα όμως που εκείνη τον έχει ανάγκη εκείνος λείπει

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν η Νένα και αφού είχε απομακρύνει από το πλευρό της πολλά άτομα από το φιλικό της περιβάλλον ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις στην καρδιά της και είχε έντονα προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Στην αρχή, όμως, και παρά τις παραινέσεις δυο τριών ανθρώπων που τη βλέπουν καθημερινά να επισκεφθεί το γιατρό, εκείνη το αμέλησε πιστεύοντας ότι ήταν κάτι παροδικό.

Οι αρρυθμίες και οι πόνοι, όμως, δεν σταμάτησαν. Μάλιστα, έγιναν πιο ενοχλητικά, κάτι που ανάγκασε τη Νένα να επισκεφθεί ιδιωτική πολυκλινική στην καρδιά της Αθήνας για να την εξετάσει ειδικός καρδιολόγος-παθολόγος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γιατρός που την εξέτασε πράγματι διέγνωσε κάποιο πρόβλημα πίεσης, το οποίο επηρεάζει άμεσα και τη λειτουργία της καρδιάς της.

Έτσι, δεν της επέβαλε μόνο ηρεμία και ξεκούραση, αλλά της συνέστησε να κάνει χρήση και ειδικού holder καρδιάς. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που συνδέεται με το σώμα μέσω ηλεκτροδίων και για τρεις τέσσερις ημέρες το φέρει ο ασθενής προκειμένου να μετρήσει ποιες στιγμές της ημέρας φορτίζεται συναισθηματικά, ανεβαίνει απειλητικά η πίεση και επηρεάζεται ο ρυθμός λειτουργίας της καρδιάς.

Η Νένα, όπως ήταν φυσικό, έκανε αμέσως πράξη τις ιατρικές συμβουλές. Άλλωστε, το χρωστάει και στον Χρηστάκη της. Ζει γι αυτόν και αυτός της δίνει δύναμη να περάσει και αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων, που θα είναι σίγουρα τα πιο μελαγχολικά και πικρά Χριστούγεννα και των δύο.