Γρ. Αρναούτογλου: "Τη Ράνια την έχω πάντα στην καρδιά μου"

30.09.2008
Ευγενής, ανθρώπινος, ουσιαστικός και αποκαλυπτικός, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξεναγεί το ΛΟΙΠΟΝ στο δικό του όμορφο κόσμο. Το καλό παιδί αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς είναι η σχέση του σήμερα με τη Ράνια Θρασκιά,

Ευγενής, ανθρώπινος, ουσιαστικός και αποκαλυπτικός, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξεναγεί το ΛΟΙΠΟΝ στο δικό του όμορφο κόσμο. Το καλό παιδί αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς είναι η σχέση του σήμερα με τη Ράνια Θρασκιά, αλλά αναφέρεται και στην πρόσκληση που της έκανε να βρεθούν για λίγο πάλι μαζί στο στούντιο του «Όμορφου κόσμου». Τονίζει ότι στα προσωπικά του είναι καλά και δίνει τη δική του απάντηση στον Νίκο Μουτσινά και σε όσα εκείνος του καταλόγισε.

Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση όταν διάβασα μια συνέντευξη της Ράνιας Θρασκιά σε εβδομαδιαίο περιοδικό, στο οποίο ανέφερε ότι την προσκάλεσες στην εκπομπή. Είναι όμορφο, αν θες, ότι μετά από καιρό που ήσασταν μαζί την προσκάλεσες να βρεθείτε τηλεοπτικά

«Είμαι ανοιχτός στο να έρθουν όλοι οι άνθρωποι. Δεν κρατάω τίποτα κακό, ούτε έχω στο μυαλό μου τίποτα. Η ζωή προχωράει και το μόνο που μένει είναι η καλή καρδιά και η αγάπη που πρέπει να υπάρχει για όλους τους ανθρώπους. Ούτε εγωισμοί ούτε κακίες ούτε τίποτα Ο καιρός περνάει και αυτό που μου δείχνει η ζωή και ο Θεός είναι προχώρα μπροστά».

Την πήρες τηλέφωνο δηλαδή εσύ ο ίδιος;

«Όχι, δεν της τηλεφώνησα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Μείνε σ' αυτό που σου είπα».

Μου δείχνει, όμως, ότι σε ανθρώπινο επίπεδο αγαπάς και εκτιμάς τη Ράνια

«Κάθε άνθρωπο με τον οποίο έχω ζήσει μαζί κάποια πράγματα τον εκτιμώ, τον θυμάμαι και τον έχω πάντα μες στην καρδιά μου. Πόσο μάλλον με τη Ράνια, που ήμασταν συνεργάτες και όχι μόνο τόσα χρόνια. Είμαστε 15 χρόνια φίλοι. Τι να πω τώρα; Είναι το λιγότερο αυτό. Δεν μπορείς να κρατήσεις κακία σε έναν άνθρωπο. Πρέπει να σου έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλο κακό, κι εμένα δεν μου έκανε κανένα μεγάλο κακό εντέλει».

Πριν από τέσσερα χρόνια μου είχες πει σε συνέντευξη που κάναμε ότι μέσα στην πενταετία θέλεις να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά. Τελικά, δεν το έκανες ακόμα

«Τελικά, θεωρώ ότι αυτά είναι ανοησίες, γιατί δεν μπορεί να τα προβλέψει κανείς και γι αυτό ζήτησα λίγο αργότερα συγγνώμη δημοσίως λέγοντας ότι δεν αξίζει τον κόπο να λες τίποτα. Αν είναι να τα φέρει η ζωή έτσι, θα τα φέρει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αν είναι να έρθει η στιγμή, θα έρθει».

Διαβάζω πάντως ότι είσαι ερωτευμένος και είσαι καλά.

«Είμαι καλά. Τίποτα άλλο».

Έρχομαι λοιπόν στην εκπομπή Για ποιο λόγο δεν έδεσε η περσινή ομάδα;

«Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν είναι έτσι όπως τους περιμένεις. Αλλοιώνονται. Άλλα περιμένεις και άλλα βγαίνουν. Όταν μιλάς εκτός τηλεοπτικού πλατό, λένε άλλα. Ίσως κι εγώ είμαι διαφορετικός γι αυτούς και όταν εμφανίζονται μέσα στο στούντιο, να περιμένουν άλλα. Μπορεί να φταίω κι εγώ. Φέτος όμως από τα πρώτα δείγματα που έχω νομίζω ότι η ομάδα δένει πάρα πολύ. Η διαφορά μας είναι στην καρδιά».

Αν μη τι άλλο, είστε και πολύ όμορφη ομάδα.

«Η Σοφία κι εγώ σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Υπάρχει ωστόσο μια πικρία από τους αποχωρήσαντες...

«Εγώ όλα τα δικαιολογώ Απλώς αυτά τα έξι χρόνια από τους εκατό ανθρώπους που συνεργάστηκα μπροστά και πίσω από τις κάμερες οι δέκα έφυγαν και είναι στεναχωρημένοι. Οι ενενήντα ευτυχώς είναι χαρούμενοι. Εγώ δεν θα μείνω σ' αυτό το ποσοστό, γιατί έφυγαν παιδιά που ξανάρθανε, και για μένα αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή. Επίσης, αν ψάξεις, θα δεις ένα τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων του Όμορφου κόσμου το πρωί να επανδρώνει πλέον τις εκπομπές. Υπάρχει, για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή ρεπόρτερ σε κανάλι ο οποίος έκανε τον καφέ εδώ κι επειδή θεώρησα ότι είναι μια πολύ καλή φυσιογνωμία για τηλεόραση, σήμερα αυτό το παιδί εργάζεται και δουλεύει ως ρεπόρτερ. Αυτός ο άνθρωπος έρχεται και με ευχαριστεί κάθε φορά. Δεν βγήκε ποτέ, όμως, να το πει δημοσίως».

Σε βλέπω πάντως, Γρηγόρη, θυμωμένο και οργισμένο με κάποιους ανθρώπους. Δεν λες «όλα καλά, δεν πειράζει». Βλέπω έναν άνθρωπο που πλέον του βγαίνει το «δεν μπορώ άλλο».

«Κοίταξε, έπειτα από δεκαοκτώ χρόνια αποκλείεται να αρχίσει να μου βγαίνει».

Δεν το λέω υποκριτικά...

«Αυτό που έγινε τον τελευταίο καιρό είναι ότι έχω σοκαριστεί με την αντιμετώπιση κάποιων ανθρώπων που τους φέρεσαι καλά. Τα παράπονα έχουν ουσία όταν τα λες κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σου, για να μπορείς να τα λύσεις. Αν κάποια στιγμή φύγεις από μια δουλειά και μετά την κατηγορείς, σ' αυτό δεν μπορώ να δώσω σημασία. Το ζήτημα είναι όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, να το συζητήσεις και να το λύσεις. Όχι την ώρα που είσαι στα φώτα και έχεις τη θέση σου να είσαι γλυκός και ευγενικός και μετά, όταν δεν σου γίνει το χατίρι, να γίνεσαι κακός. Τα προβλήματα κάποιων ανθρώπων που ήρθαν για να τα λύσουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό λύθηκαν. Δεν θέλω να συζητώ για εκείνους που απλώς τους πείραξε κάτι και όταν έφυγαν, άρχισαν να λένε άσχημα πράγματα δημοσίως. Το θεωρώ άσκοπο. Δεν υπάρχει και καμία λογική να μπω σε αντιπαράθεση μαζί τους».

Σε ενόχλησε η στάση του Μουτσινά, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είσαι ο άνθρωπος του τηλεφώνου τελείως τυπικά και ότι δεν πήρες κανέναν τηλέφωνο από όσους έφυγαν από την εκπομπή;

«Θα σου πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ. Όταν του έκανα πρόταση να έρθει στο Mega, του τηλεφώνησα εγώ. Τότε δηλαδή ήμουν καλός που του τηλεφωνούσα; Δεν έπρεπε λοιπόν, αφού τον έψαξα ο ίδιος, να με πάρει εκείνος όταν έφυγε πλέον από το Mega; Δηλαδή, όταν του τηλεφώνησα και του έκανα πρόταση, ήμουν καλός και μετά δεν έπρεπε να μου τηλεφωνήσει και να μου πει ότι φεύγει;».

Αλήθεια, πώς επέλεξες την ομάδα σου;

«Την Εύα την είδα στην εκπομπή της ΕΤ3 Κυριακή στο χωριό και μου έβγαλε τον θηλυκό Γρηγόρη, όταν έκανα αντίστοιχα κι εγώ τα οδοιπορικά. Θεωρώ ότι θα τη βρει τη θέση της μες στο πλατό. Μου άρεσε η ζεστασιά, όμως, που βγάζει με τους ανθρώπους της επαρχίας. Η Σοφία είναι παντρεμένη με έναν πολύ καλό μου φίλο. Η ατάκα της και το χιούμορ της με γοητεύουν, οπότε θεώρησα ότι θα είμαστε πολύ καλά μαζί. Από την άλλη, η εμπειρία της Νάντιας από το MAD είναι πολύ σημαντική. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για έναν παρουσιαστή είναι να κάθεσαι μπροστά σε μία κάμερα και να μιλάς μέχρι που να πέσει το επόμενο βιντεοκλίπ Όσο για τον Νίκο, τον γνώρισα στο Πολύ την Κυριακή, που ήρθε σαν παίκτης, και μου άρεσε. Είναι ένα πολύ ωραίο παιδί, που θα μπορούσε να είναι ξάδερφός μου, φίλος μου, ο διπλανός... Είναι γλυκός με τις γυναίκες και από πολύ καλή οικογένεια. Τον Χουάν δεν τον ήξερα. Τον έχω δει τρεις φορές. Κάναμε ένα δοκιμαστικό και ήταν εκπληκτικός. Δεν έχετε δει ακόμα τίποτα. Είναι η έκπληξη της χρονιάς!».