Ελ. Μενεγάκη: "Θα ήθελα και τέταρτο παιδί"!

26.09.2008
Σε ποιο πρόσωπο θα παρέδιδε τη σκυτάλη της εκπομπής της; Ποιο είναι το δικό της μυστικό που καταφέρνει τόσα χρόνια να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά πάνω απ όλα το άστρο της να έχει διάρκεια; Η Ελένη Μενεγάκη απαντάει στις ερωτήσεις του ΛΟΙΠΟΝ άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με το γνωστό της χιούμορ.

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Σε ποιο πρόσωπο θα παρέδιδε τη σκυτάλη της εκπομπής της; Ποιο είναι το δικό της μυστικό που καταφέρνει τόσα χρόνια να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά πάνω απ όλα το άστρο της να έχει διάρκεια; Η Ελένη Μενεγάκη απαντάει στις ερωτήσεις του ΛΟΙΠΟΝ άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με το γνωστό της χιούμορ.

Όταν τη γνωρίζει κανείς από κοντά, τότε μόνο καταλαβαίνει γιατί το τηλεοπτικό κοινό τη λατρεύει και τη στηρίζει τόσα χρόνια. Φιλική, ευγενική και άκρως επικοινωνιακή, όπως την καμαρώνουμε 14 χρόνια τώρα μέσα από τους δέκτες μας, η Ελένη Μενεγάκη υποδέχτηκε δημοσιογράφους και κάμερες στην αίθουσα υποδοχής των στούντιο Pro. Εκεί όπου φιλοξενείται η καθημερινή της εκπομπή «Καφές με την Ελένη», που έκανε πρεμιέρα στον Αlpha την περασμένη Δευτέρα. Χαμογελαστή και φορώντας ένα κατάλευκο φόρεμα, η είσοδός της στο χώρο μαγνήτισε όλα τα βλέμματα. Φυσικά και το δικό μας, που αδράξαμε την ευκαιρία να τα πούμε μαζί της τετ α τετ.

Κυρία Μενεγάκη, είστε τόσα χρόνια στην τηλεόραση, ποιο είναι το μυστικό για να έχει κάποιος διάρκεια;

«Να κάνεις αυτό που αγαπάς και σε εκφράζει, να το πιστεύεις, να πιστεύεις στους ανθρώπους, να σέβεσαι αυτούς που σε βλέπουν στην τηλεόραση και να αγαπάς τους συνεργάτες σου».

Αν παραδίδατε τη σκυτάλη της εκπομπής σας σε ένα πρόσωπο, ποιο θα ήταν αυτό;

«Η κόρη μου! (Γέλια.)».

Σε ποια από τις δύο;

«Δεν έχει σημασία, μωρέ, πλάκα σου κάνω».

Πόσο δύσκολο είναι να αλλάζετε συνεργάτες και τι τακτική ακολουθείτε όταν διαπιστώνετε ότι αυτές οι συνεργασίες δεν σας προέκυψαν όπως τις φανταστήκατε;

«Οι περισσότεροι συνεργάτες μου δεν ήταν όπως τους έχετε δει στην εκπομπή. Ήταν δύσκολα τα πράγματα και δεν αναφέρομαι μόνο στο τρακ που έχει κάποιος την πρώτη, τη δεύτερη, άντε την τρίτη μέρα. Δεν ένιωθαν αυτή την άνεση του να λένε αυτό που σκέφτονται. Πιστεύω ότι σε ένα πρωινό πρόγραμμα πρέπει κανείς να είναι ο εαυτός του, όπως είναι με την παρέα του. Δεν θυμάμαι, λοιπόν, παρά ελάχιστες περιπτώσεις που να ήταν πραγματικά καλοί από το ξεκίνημα. Όλοι στην πορεία έγιναν και δεν αφήνω τον εαυτό μου εκτός».

Έχετε πέσει ποτέ έξω στις επιλογές προσώπων που κάνατε;

«Σίγουρα, αλλά επειδή οι περισσότεροι ξεχώρισαν και τους αγάπησε ο κόσμος και έγιναν γρήγορα γνωστοί, άρα έκαναν επιτυχία, μου μένει αυτό. Οπωσδήποτε και πέρασαν πρόσωπα που δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε. Αλλά εγώ είμαι άνθρωπος της υπομονής. Προσπαθώ μέχρι να χαλαρώσει ο άλλος, να νιώσει καλά και ασφαλής».

Αλήθεια, υπάρχει χώρος για τέταρτο παιδί;

«Στο σπίτι; Όλοι οι καλοί χωράνε δεν λένε; Δεν μπορώ να σου απαντήσω ευθέως σ' αυτό. Μπορώ να σου πω ότι τα παιδιά τα αγαπάω, μ αρέσει που έχω μια μεγάλη οικογένεια και φυσικά και θα ήθελα και τέταρτο παιδί. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά πραγματικά θα το ήθελα». Αφήνοντας κατά μέρος τις επισημότητες, η λαμπερή οικοδέσποινα της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης της Κάντζας έγινε ένα με τους δημοσιογράφους. Αλώνοντας κυριολεκτικά την αίθουσα, δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο και αφού μας σέρβιρε αρωματικό καφέ με γλυκύτητα, δέχτηκε τις ερωτήσεις των συναδέλφων, που «έπεσαν» βροχή.