Τζέσικα Τσάστεϊν: Δες τι είπε και ξεσήκωσε όλες τις γυναίκες υπέρ της [photos & vds]

30.05.2017
Η διάσημη ηθοποιός ήταν μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής στις Κάννες και όταν ρωτήθηκε για τις γυναικείες συμμετοχές στο φεστιβάλ, δεν χαρίστηκε σε κανέναν.

Η Τζέσικα Τσάστεϊν είναι μια από τις πιο αξιόλογες αμερικανίδες ηθοποιούς, γι' αυτό άλλωστε και υπήρξε μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.

Η φεμινιστική της φωνή είναι γνωστή, καθότι στο παρελθόν έχει καταγγείλει πολλές φορές την πολιτική του Χόλιγουντ και απαιτώντας ίσες αμοιβές για άντρες και γυναίκες. Στην τελετή λήξης για άλλη μία φορά μίλησε έξω από τα δόντια κάνοντας κριτική τόσο στο θεσμό του συγκεκριμένου φεστιβάλ όσο και στο χώρο του κινηματογράφου γενικότερα.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα 20 ταινίες σε 10 μέρες» είπε στη συνέντευξη τύπου. «Αγαπώ τις ταινίες και το μόνο πράγμα που αποκόμισα από αυτή μου την εμπειρία είναι το πώς βλέπει ο κόσμος τις γυναίκες από τους γυναικείους χαρακτήρες που είδα να αντιπροσωπεύονται». Και στη συνέχεια η 40χρονη ηθοποιός χωρίς κανένα δισταγμό είπε το θεϊκό: «Ήταν αρκετά δυσάρεστο, για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια, πρέπει να πω ότι υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του, έμεινα έκπληκτη από την αντιμετώπιση των γυναικείων χαρακτήρων στην οθόνη αυτών των ταινιών». Στη συνέχεια είπε ότι το συμπέρασμά της ήταν ότι «Εάν συμπεριλάβουμε στον κινηματογράφο περισσότερες γυναίκες δημιουργούς θα έχουμε περισσότερες γυναίκες σαν αυτές που συναντώ στην καθημερινή μου ζωή, αυτές που είναι ενεργητικές, έχουν τις δικές τους εταιρείες, δεν αντιδρούν απλώς στις διαθέσεις των αντρών γύρω τους αλλά έχουν τη δική τους σκέψη». Ο λόγος αυτός της δυο φορές υποψήφιας για Όσκαρ ηθοποιού ξεσήκωσε θύελλα υποστηρικτικών αντιδράσεων στο Twitter. Ευχαριστούμε Τζέσικα! Χρειαζόμαστε γυναίκες σαν και σένα. Δες το βίντεο.