Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου αποκαλύπτει οικογενειακά μυστικά

27.01.2017
Τη Δευτέρα 30/1/2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού ηθοποιού και με την αφορμή η κόρη του, Μελίτα, μοιράζεται με όλο τον κόσμο τρυφερές αναμνήσεις από το παρελθόν.

Η Μελίτα είναι κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μελίτας Κουτσογιάννη, πρώτης συζύγου του. Σήμερα, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, γυρίζει πιο πίσω στον χρόνο και περιγράφει στο Down Town κομμάτια της οικογενειακής ζωής τους, αλλά και συμβουλές που έδινε σε εκείνη και τον αδελφό της, Άλκη, από παιδιά.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε εμένα και στον Άλκη “ό,τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, πρέπει να είστε οι καλύτεροι”. Όταν ήμασταν μικροί, μας είχε πάει μια μέρα βόλτα στην Ομόνοια, στους λούστρος, τα λουστράκια όπως έλεγε. Ήταν τρία λουστράκια στη σειρά και ο ένας είχε ουρά από κόσμο. Μας είπε ότι «ακόμη και λούστροι να γίνεται, να είστε πρώτοι. Στο σπίτι με φώναζε πάντα κόρη, γιατί έχω το ίδιο όνομα με την μητέρα μου και ήθελε να μας ξεχωρίζει. Το χαϊδευτικό ξεκίνησε από τον αδελφό μου τον Άλκη, που όταν γεννήθηκα, ο πατέρας έλεγε “κάναμε κόρη” και με τη σειρά του ο αδελφός μου φώναζε “κόλη”. Έτσι μου έμεινε το κόρη».

«Όταν ήμασταν μικροί γύριζε πάντα αργά στο σπίτι, την ώρα που κοιμόμασταν. Την απουσία του, την αναπλήρωνε τα καλοκαίρια. Μετά το Πάσχα το θέατρο ήταν κλειστό και περνούσε όλη την ώρα μαζί μας. Τρεις μήνες μέναμε στο εξοχικό μας στην Κινέτα, όπου ήμασταν συνέχεια μαζί», συμπληρώνει.

Στη φωτογραφία κάτω, μια σπάνια φωτογραφία με τα τέσσερα παιδιά του Νίκου Κούρκουλου μαζί. Άκρη δεξιά η Μελίτα, στη μέση ο Άλκης και μαζί τους, η Εριέττα με τον Φίλιππο, παιδιά του διάσημου ηθοποιού από τον γάμο το με τη Μαριάννα Λάτση.