Η Lady Gaga "μάδησε" τις δωρεές για την Ιαπωνία

28.06.2011
Η εκκεντρική τραγουδίστρια που συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια για να δημιουργηθούν τα περίφημα βραχιολάκια αρωγής και στήριξης των πληγέντων του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας, κατηγορείται τώρα πως μάδησε μερικά από τα έσοδα που προήλθαν από τα βραχιόλια και δεν απέδωσε των σύνολο των εσόδων που αποκτήθηκαν από την πώληση τους.

Μια μηνυσούλα όλη δική της έφαγε η Lady Gaga!


Η εκκεντρική τραγουδίστρια που συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια για να δημιουργηθούν τα περίφημα βραχιολάκια αρωγής και στήριξης των πληγέντων του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας, κατηγορείται τώρα πως "μάδησε" μερικά από τα έσοδα που προήλθαν από τα βραχιόλια και δεν απέδωσε των σύνολο των εσόδων που αποκτήθηκαν από την πώληση τους.


Το δίκτυο νομικής υποστήριξης "1800LAWFIRM" διεξήγαγε έρευνα εις βάθος και υποστηρίζει πως η Gaga αλλά και άλλες εταιρίες που συμμετείχαν στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ από το ερυθρόλευκο βραχιολάκι των 5 δολαρίων- το βραχιόλι είναι λευκό και έχει χαραγμένα επάνω με κόκκινα γράμματα τη φράση "Προσευχόμαστε για την Ιαπωνία" (We Pray for Japan)- φρόντιζαν να υπερχρεώνουν τους αγοραστές με έξοδα αποστολής, πράγμα που σημαίνει πως δεν πήγε το σύνολο των εσόδων στους σεισμοπαθείς


Το δίκτυο "1800LAWFIRM”"έχει στη σελίδα του εκτενή ρεπορτάζ και μάλιστα από την αρχική σελίδα, περνά διαρκώς ένα μπάνερ με την φατσούλα της Gaga που παροτρύνει τους επισκέπτες να μάθουν λεπτομέρειες για το θέμα. Μία από τους δικηγόρους τους δικτύου, η Άλισον Όλιβερ (Alyson Oliver) δήλωσε χαρακτηριστικά:


"Παρόλο που επικροτούμε τη Lady Gaga για τις φιλανθρωπικές τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως οι αξιώσεις περί δήθεν συνολικής δωρεάς του ποσού από τις πωλήσεις που είχαν τα βραχιολάκια, είναι αληθείς και ακριβείς. Η πρόθεσή μας μέσω αυτή της μήνυσης, είναι να ξεσκεπαστούν τυχόν παρατυπίες που έγιναν από τη Lady Gaga και να δοθούν τελικά τα χρήματα που πρέπει στα θύματα της Ιαπωνίας".


Η 25χρονη σούπερ σταρ και οι εκπρόσωποί της αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός της μήνυσης που κατατέθηκε στο Μίσιγκαν την περασμένη Παρασκευή. Η ίδια η κατά κόσμο Στέφανι Τζερμανότα βρισκόταν στην Ιαπωνία για να δώσει συναυλία στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την ασιατική χώρα τον περασμένο Μάρτιο.


Η Gaga φαίνεται πως έκανε δωρεά ύψους περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα που είχε από τις πωλήσεις που είχαν τα βραχιόλια παρόλο που στην επίσημη ιστοσελίδα της εκκεντρικής τραγουδίστριας, υπάρχουν δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από θαυμαστές της που έπεσαν θύματα αυξημένου κόστους για τα βραχιόλια και ιδιαίτερα μεγάλης αναμονής για να τα αποκτήσουν, τη στιγμή που μιλάμε για ένα πλαστικό βραχιόλι των 5 δολαρίων.



Τον περασμένο μήνα, η Lady Gaga κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού "Forbes" ως η πιο ισχυρή διασημότητα στον κόσμο, βάσει των εισοδημάτων της, της δημοσιότητάς της και της δημοτικότητας που έχει.

Κατερίνα Π.