Παγωτάκια με καρπούζι, γιαούρτι και φρούτα

20.06.2011
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια φρούτα εποχής φρέσκα καθαρισμένα
  • 1 lime (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 20 κύβους καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 10 ποτηράκια πλαστικά
  • 10 ξυλάκια παγωτού (στα σουπερμάρκετ)

Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τα φρούτα, τον χυμό και το ξύσμα του lime και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Μοιράζουμε σε 10 ποτηράκια και τοποθετούμε 2 κύβους καρπουζιού στο καθένα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Βγάζουμε τα ποτηράκια από το ψυγείο, κάνουμε με μαχαιράκι μια μικρή τρύπα στο κέντρο τους και βυθίζουμε τα ξυλάκια (4 εκ. περίπου) στο παγωτό. Τα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου. Κόβουμε με ψαλίδι τα πλαστικά ποτηράκια, βγάζουμε τα παγωτάκια και σερβίρουμε.