Αρνάκι του σεφ

06.02.2009
Μόνο με την εμφάνισή του, θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Τι έχουμε:

  • 14 κομμάτια άκοπα αρνίσια παϊδάκια
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • 1/2 φλιτζ. βιτάμ
  • 4 καρότα
  • 3 κρεμμύδια
  • 4-5 καλαμπόκια κινέζικα
  • 2 κολοκυθάκια
  • λάδι για το ταψί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λαδόκολλες
  • ειδικό σπάγκο για φούρνο
  • σκουφάκια χάρτινα για το γαρνίρισμα

Τι κάνουμε:

Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει από τις δύο μεριές του αρνιού τα παϊδάκια και να τα σπάσει λίγο στο κάτω μέρος, ούτως ώστε να μπορούμε να τα λυγίσουμε.

Για να δώσουμε κυκλικό σχήμα, χαράζουμε ελαφρά το κομμάτι του κρέατος από την εσωτερική μεριά ανάμεσα στα κόκαλα, έτσι ώστε να γίνει εύκαμπτο.

Λυγίζουμε τα κομμάτια με το ψαχνό προς τα μέσα και τα δένουμε μαζί με τον ειδικό σπάγκο, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος σα στέμμα. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Αλείφουμε το κρέας με το βιτάμ, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο, στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και τα περιχύνουμε με το κρασί και το ζωμό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά.

Κατόπιν, βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κρέας προσεκτικά από το ταψί, το βάζουμε σε μία πιατέλα και το σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.

Γαρνίρουμε, βάζοντας στην άκρη από κάθε παϊδάκι, ένα χάρτινο σκουφάκι.

Συμβουλή
Τα σκουφάκια μπορούμε να τα βρούμε σε σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας

Tο κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.