Μηλοκαρυδόπιτα

01.10.2008
Θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά!

Τι έχουμε:

  • 6 μήλα
  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • 1 πακετάκι ΒΙΤΑΜ
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα τριμμένη

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε, για να μη μαυρίσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ΒΙΤΑΜ και την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την κανέλα, ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει παχύρευστος χυλός.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τις φέτες των μήλων, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε μία φόρμα τη λαδόκολλα και απλώνουμε στην επιφάνεια της, τις φέτες των μήλων με τα καρύδια. Ρίχνουμε από πάνω τον χυλό και τον απλώνουμε ομοιόμορφα, στην επιφάνεια της φόρμας.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά.

Μόλις η μηλοκαρυδόπιτα ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κονιάκ, να χρησιμοποιήσουμε μαύρο ρούμι.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ