Πατάτες γιαχνί

01.10.2008
Φουρνιστές, για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά πατάτες
  • 500 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
  • 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε στο γουδί ή στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τις πατάτες με το σκόρδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με τη PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη, το ζωμό και το λάδι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μία ώρα.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τις σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς τες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Συμβουλή
Μπορούμε να μαγειρέψουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, αντί στο φούρνο.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.