Μύδια γεμιστά

01.10.2008
Ο τέλειος μεζές για μια παγωμένη μπίρα!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό μύδια
  • 5-6 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα
  • 1/2 φλιτζ. μπίρα GENESIS WEISS
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό με ένα βουρτσάκι για να φύγει το χνούδι τους και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αχνίζουμε τα μύδια, με την κατσαρόλα σκεπασμένη, έως ότου ανοίξουν. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα ανοίγουμε και κρατάμε κάθε κέλυφος που περιέχει το εσωτερικό. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού στο μπλέντερ.

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ανακατεύουμε έως ότου απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά και σβήνουμε με την μπίρα GENESIS WΕΙSS.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Παίρνουμε ένα ένα τα κελύφη από τα μύδια, απλώνουμε πάνω από το εσωτερικό τους μια κουταλιά από το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 6-7 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί το ψωμί.

Κατόπιν βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να περιχύσουμε τα μύδια, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, με χυμό λεμονιού.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα WEISS.