Πικάντικα σπαγγέτι με ελιές

01.10.2008
Μυρίζει... Ελλάδα!!!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 φλιτζ. μαύρες ελιές
  • 4-5 ντομάτες
  • 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • 1 πιπεριά, κόκκινη, καυτερή
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι, κόκκινο

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεπλένουμε τις ελιές, αφαιρούμε το κουκούτσι τους με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε την κάππαρη και τη στραγγίζουμε. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τριμμένα, έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια, τις ελιές και τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, το μαϊντανό, 1/2 φλιτζάνι νερό, κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, ρίχνουμε τα σπαγγέτι, το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 8-9 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε κατά το σερβίρισμα να πασπαλίσουμε με φέτα θρυμματισμένη.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα PILS.