Κουνέλι με λαχανικά

23.09.2013
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κουνέλι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε 4 κομμάτια ή τέσσερα πόδια από κουνέλι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κουνέλι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και όλα τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε την ντομάτα. Μόλις περάσουν 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αφού βάλουμε τον μαϊντανό στο φαγητό και ανακατέψουμε καλά.