Πώς θα διατηρήσεις το βούτυρο και άλλα

12.03.2009
Η κανέλα και η κόκκινη πιπεριά (καγιέν), εκτός από την πολύπλευρη χρήση τους στην κουζίνα, φημίζονται και για τις αντισηπτικές, σπασμολυτικές, αντιβακτηριακές τους ιδιότητες για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης και των κρυολογημάτων.
  • Το βούτυρο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιτυλιγμένο σε αδιάβροχο χαρτί και σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Η κανέλα και η κόκκινη πιπεριά (καγιέν), εκτός από την πολύπλευρη χρήση τους στην κουζίνα, φημίζονται και για τις αντισηπτικές, σπασμολυτικές, αντιβακτηριακές τους ιδιότητες για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης και των κρυολογημάτων. Δεν έχετε λοιπόν παρά να προσθέσετε, προληπτικά, μια πρέζα καγιέν στις σούπες και τα βραστά όλον τον χειμώνα.
  • Δύο σαλάτες με ωμό ελαιόλαδο την ημέρα, προσφέρουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό. Εκτός από τις άλλες ευεργετικές ιδιότητες, βοηθούν στην ελαστικότητα, τη λάμψη και την ενυδάτωση του δέρματος αλλά και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.