Για να μη ξινίσει το κρασί που έχει περισσέψει

30.05.2015
Τρία είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να μη χαλάσει το κρασί που περίσσσεψε. Κάποια είναι αυτονόητα, κάποια άλλα όχι.

Τσέκαρε τα απαραίτητα βήματα και στην υγεία σου!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

%PHOTO1%

1. Κλείσε το φελλό καλά

Αν αφήσεις το κρασάκι ασφράγγιστο μην περιμένεις να διατηρήσει τη γεύση και το άρωμά του και την επόμενη ημέρα. Ο φελλός πρέπει να τοποθετηθεί ξανά σωστά κι όχι κατά προσέγγιση. Βάλε ξανά το φελλό όπως ήταν, χωρίς να φέρεις τα πάνω κάτω με την καθαρή του πλευρά προς τα έξω.

%PHOTO1%

2. Κάνε μετάγγιση

Είναι μια τεχνική που ίσως δε γνώριζες αλλά είναι βασική. Βάζοντας το κρασάκι που έχει περισσέψει σε μικρότερο μπουκάλι ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες το κρασί σου να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες κι αυτό γιατί μειώνεται ο αέρας μέσα στο δοχείο που είναι η αιτία για την αλλοίωση της γεύσης αλλά και των αρωμάτων του κρασιού.

%PHOTO1%

3. Βάλε το στο ψυγείο

Το κρασί μετά το άνοιγμα θέλει ψυγείο; βασικό! Η χαμηλή θερμοκρασία μας επιτρέπει να διατηρήσουμε το κρασί για μεγαλύτερο διάστημα ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την ωρίμανση.